Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Siltums kļūs lētāks, gaiss – tīrāks

Vakar pilsētas kreisā krasta katlumājā Brīvības ielā 38 sāka darboties divi jauni katli, kas ražo siltumu, izmantojot biokurināmo – šķeldu. Tas ļauj iedzīvotājiem cerēt, ka varētu samazināties siltuma tarifs un siltumapgādes izmaksas, kā arī gaiss pilsētā varētu kļūt tīrāks.

Izglābj cilvēku no nosalšanas

Pateicoties pašvaldības policistu profesionalitātei un ātrai rīcībai, no nosalšanas izglābts kāds sirmgalvis.

2.lpp. Viedoklis: „Pūst dzīvi cilvēki ”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Marlena Zvaigzne.

«Ļoti negribas lietot triviālo teicu par to, ka slīcēja glābšana ir slīcēja rokās, tomēr, domājot par ziedošanu, palīdzot cilvēkiem, kuriem nepieciešama prāva naudas summa, lai ārstētos, šis izteikums šķiet visprecīzākais. Valsts godīgi pasaka, ka budžetā nav līdzekļu, lai palīdzētu visiem, kuriem nepieciešama steidzama operācija, rehabilitācija vai dārgas, bet efektīvas zāles.»

3.lpp.

Drīkstēs satikt savu bērnu

Tārgales puisēns, kura mammai Inesei atņemtas dēla aprūpes tiesības, ievietots audžuģimenē. Mātei vairs nav liegts sazināties ar dēlu, un, vienojoties ar audžuģimeni, iespējamas arī tikšanās klātienē.

Cilvēktiesību tiesa noraida Igara sūdzību

Eiropas Cilvēktiesību tiesa beidzot izskatījusi tā saucamajā kuroniešu lietā notiesātā Anša Igara sūdzību. Tā tikusi noraidīta, tomēr Ansis apstāties negrasās un cīņu par savu godu turpinās.

4.lpp.

Mūsu būvnieki saņem atzinību

Konkurss Būvindustrijas gada balva Latvijā notika pirmo reizi. 48 pretendentu vidū kategorijās Par mūža ieguldījumu būvindustrijā un Gada inženieris tika nominēti arī Ventspils pārstāvji: domes Būvniecības kontroles daļas vadītāja Ingrīda Eklone un SIA Pilsbūve tehniskais direktors un būvdarbu vadītājs Vladimirs Budigins.

Uzlabos ceļus un būvēs hokeja laukumu

Šogad tiks uzsākta Jūrkalnes bibliotēkas 2. stāva rekonstrukcija, Piltenē ierīkos hokeja laukumu, Užavā un Jūrkalnē – bērnu rotaļu laukumus. Šie un vēl citi projekti saņēmuši apstiprinājumu ES fondu projektu konkursos.

5.lpp.Sports un atpūta

6.lpp. Sports. Panākums Jēkabpilī saglabā cerības

«Tikai pašu spēkiem vien mēs pirmo vietu izcīnīt nevaram. Mums ir jāuzvar atlikušajās divās spēlēs ar 3:0 vai 3:1 un jācer, ka Aizpute vienā no atlikušajiem četriem mačiem zaudēs vismaz vienu punktu,» izšķirošos notikumus Latvijas volejbola 1. līgas čempionātā komentē VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps.

Ekspresis turpina uzvaras gājienu

Kārtējo panākumu Rietumu līgā izcīnījuši Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas savā laukumā ar 85:78 pārspēja Tukuma sporta skolas spēlētājus, tādējādi nonākot vienas uzvaras attālumā no triumfa regulārajā čempionātā.

Puķītim divi desmitnieki pasaulē

Varšavā (Polija) norisinājās pasaules junioru čempionāts šorttrekā, kurā, neskatoties

uz gūto kājas traumu, startēja arī Roberto Puķītis, izcīnot desmito vietu gan 1500, gan

1000 metru distancē. Sacīkšu kopvērtējumā viņam 17. vieta 87 dalībnieku konkurencē.

7.lpp. Problēma. Arī bērniem invalīdiem nav bezmaksas medicīna

Liela pieredze ziedojumu vākšanā ir atbalsta centra Cimdiņš vadītājai Ievai Sāmītei-Cērpai. Viņa zina, cik grūti vecākiem, visbiežāk mammām, ir saņemties, lai lūgtu.

Jaunas, dārgas un efektīvas zāles jāpērk pašiem

Cilvēkam, kuram nekavējoties vajadzīga ķirurģiska palīdzība, piemēram, jāoperē audzējs, jāzina – valstī nav ārkārtas situāciju budžeta.

Vāc ziedojumus, kad nevar kavēties

Viens no glābējzvaniem krīzes situācijās ir labdarības portāls Ziedot.lv. Tas apzina projektus, kuri ir svarīgi sabiedrībai, un risina konkrētu problēmu, nevis cīnās ar sekām.

Renāram ir cerība iemācīties staigāt

Renārs Jēkabsons, kuram maijā būs 15, ļoti gaida to brīdi, kad beidzot varēs staigāt. Daudziem, kam ir bērnu cerebrālā trieka, tas nav pa spēkam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: