Lai iepazīstinātu jauniešus ar Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu ”Knaģis”, kā arī izplatītu izglītojošu galda spēļu tradīcijas pilsētā, tiek organizēts pirmais mankalas turnīrs, kas notiks divas dienas – 25. februārī un 4. martā.

Turnīru paredzēts rīkot divas dienas, lai katrs tā dalībnieks var detalizēti iepazīties ar spēles mehāniku, un vairāku spēļu kopvērtējumā noskaidrotos uzvarētājs. Spēļu laikā paredzēts izcīnīt vēsturisko, pirmo Ventspils mankalas turnīra uzvarētāja godu. Uzvarētājs iegūs arī vērtīgu balvu – mankalas spēles komplektu 18 latu vērtībā.

 

Jauniešu kluba „Knaģis” organizētajās spēlēs var piedalīties jaunieši līdz 25 gadu vecumam. Turnīrs notiks Ventspils Jaunrades nama 203. auditorijā, plkst. 17.00. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama, visi interesenti aicināti ierasties minētajā laikā un pieteikties uz vietas.

 

Viens no spēles spēlētājiem Armands Astukevičs raksturo mankalu: „Ir viegli apgūt noteikumus un sākt spēlēt spēli, taču, lai iemācītos to spēlēt labi, nepieciešams nopietni piedomāt par stratēģiju. Spēlē grūti paredzēt notikumu gaitu, liela daļa notikumu būs atkarīgi no pretinieka gājieniem.”

 

Mankala ir viena no vecākajām spēlēm pasaulē, tās izcelsme nāk no melnā kontinenta – Āfrikas. Šo spēli var spēlēt dažādos vecumos, pasaulē to spēlē jau no trīs gadu vecuma. Vairāk par spēli un noteikumiem ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: