FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīra priekšpēdējā spēlē BK Ventspils basketbolisti ar 75:84 piekāpās turku Karsiyaka, kas līdz ar to nodrošināja vietu astotniekā. Ventspilnieku liktenis izšķirsies posma pēdējā mačā Rumānijā.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, taču pirmo izrāvienu veica mājinieki, panākot 13:7 un liekot Robertam Štelmaheram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc tā spēli izdevās izlīdzināt, taču uzbrukuma noslēgumi viesiem joprojām nebija pārāk veiksmīgi. Pēc Džona Dieblera tālmetiena mājinieki panāca jau 23:14, bet tad veiksme atgriezās arī pie ventspilniekiem.

Ar vairākām spēlētāju maiņām BK Ventspils izdevās atkal atrast kaujas spējīgu sastāvu un tikt arī klāt rezultātā. Desmit sekundes līdz ceturtdaļas beigām Artūrs Bērziņš ar tālmetienu panāca 20:25, tomēr līdz ar beigu signālu mērķi sasniedza sarežģīts sāncenšu metiens, un mīnuss septiņi...

Otrajā ceturtdaļā Karsiyaka turpināja fantastiski uzbrukt no dažādām distancēm, bieži vien realizējot trīspunktu metienus. Šoreiz labumu nedeva arī minūtes pārtraukums – turki veica izrāvienu 11:0, izvirzoties vadībā 38:20. Ventspilnieki gan nesabruka, pacietīgi spēlējot aizsardzībā un uzbrukumā un samazinot savus mīnusus līdz 33:44. Diemžēl puslaika izskaņā atkal labāki bija mājinieki, atpūtā dodoties ar 17 punktu pārsvaru 34:51.

Otru puslaiku ar precīzu metienu sāka mājinieku centrs Abduls Aminu, panākot jau 19 punktu pārsvaru, taču viesi plinti krūmos nemeta. Vispirms jau ieslēdzot krietni lielākus apgriezienus aizsardzībā un sākot spēlēt agresīvāk, BK Ventspils arī sāka deldēt mīnusus.  Pēc Folarina Kempbela diviem soda metieniem trīs sekundes līdz ceturtdaļas beigām komandas šķīra vien četri punkti 63:59. Diemžēl jau nākamajā mirklī Kempbels laukuma centrā pārkāpa noteikumus pret Semiru Sentjurku, kurš varēja izpildīt trīs soda metienus - precīzi bija divi.

Intriģējoša cīņa turpinājās arī izšķirošajā ceturtdaļā, tomēr galu galā vairāk resursu, spēka un veiksmes bija mājiniekiem. Ceturtdaļas sākumā Kepmpbels ar trīspunktu gājienu pievilka līdz 65:62, taču tuvāk tikt nesanāca. Kādu laiku rezultātā starpība turējās 5-7 punktu robežās, bet divas minūtes līdz mača beigām Šerans Mentesa ar tālmetienu panāca 81:71, faktiski izšķirot mača likteni. BK Ventspils cīnījās līdz galam, tomēr uzburt brīnumu šoreiz nesanāca 75:84.

Karsiyaka ar šo panākumu jau nodrošināja vietu astotniekā, bet uz otro ceļazīmi pretendē visas trīs pārējās komandas. Somu Kataja savā laukumā pieveica rumāņu Gaz Metan Medias 79:75, tā pieveicot rumāņus arī divu spēļu summā. Līdz ar to ventspilniekiem iekļūšanai nākamajā kārtā jāuzvar Rumānijā, somiem jāuzvar pašiem un jācer uz rumāņiem, kuriem bez savas uzvaras vajadzīgs arī turku panākums Somijā.

Spēlē ar Karsiyaka 16 punktu Donaldam Simsam, Artūram Bērziņam 12 punkti un pa piecām piespēlēm un atēkušajām bumbā, 11 punkti Mārtiņam Meieram un pa 10 - Sandim Valteram un Foarinam Kempbelam. 11 atlēkušās bumbas izcīnīja Jānis Timma, kuram pietrūka divi punkti līdz double-double.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: