Ar pilsētas domes atbalstu 2013. gadā tiks veidot jauni bērnu rotaļu laukumi, kā arī tiks pilnveidoti jau esošie laukumi.

Pagājušā gada nogalē tika pabeigta trīs jaunu bērnu rotaļu laukumu būvniecība daudzdzīvokļu namu pagalmos abos Ventas krastos – Talsu ielā 7/7A, Usmas ielā 16 un Jūras ielā 3A. Rotaļu laukumi ir aprīkoti ar modernām rotaļu iekārtām un krāsainiem gumijas segumiem, un jau šobrīd iedzīvotāji jaunos rotaļlaukumus izmanto.

 

Pēc iedzīvotāju ierosinājuma šogad plānots vēl vairākos daudzdzīvokļu namu pagalmos uzbūvēt jaunus bērnu rotaļu laukumus, kā arī papildināt „Bērnu pilsētiņu” un Pārventas bērnu parku „Fantāzija” ar jaunām rotaļu iekārtām.

 

Šogad bērnu rotaļu laukumus iecerēts izveidot un uzlaboti vairākās vietās Ventspilī. Pārventā, Talsu ielā 12, uzstādīs rotaļu iekārtas ar aprīkojumu aitiņu formā, kas ir līdzīgas 2012. gadā Lielajā laukumā uzstādītajam gotiņu rotaļlaukumam. Kopumā šeit izvietos 3 aitiņas ar dažādiem aprīkojuma elementiem – šūpolēm, slidkalniņiem, kāpšanas sieniņām, trepītēm, tiltiņiem un rāpšanās tīkliem. Rotaļu laukumam izbūvēs un ierīkos apgaismojumu, uzstādīs arī soliņus un atkritumu urnas. Rotaļu laukuma būvniecībai nepieciešami finanšu līdzekļi Ls 84 278 apmērā.

 

Pārventā, skvērā Rindas ielā 25 arī uzstādīs Lielā laukuma rotaļlaukumam līdzīgas rotaļu iekārtas ar aprīkojumu. Šeit apkārtējo māju bērnu priekam iemājos 4 dzīvnieciņi – zirdziņš, aitiņa, cūciņa un gotiņa ar dažādiem aprīkojuma elementiem. Rotaļu laukuma būvniecībai nepieciešami līdzekļi Ls 92 142 apmērā. Lai, pieskatot bērnus, vecāki varētu arī sevi fiziski attīstīt, skvērā izveidos arī īpašu zonu āra trenažieriem ar 8 trenažieriem dažādu muskuļu grupu trenēšanai.

 

Ventspilnieku un pilsētas viesu iecienītajā Pārventas bērnu parkā „Fantāzija” jau esošo iekārtu klāstu papildinās trīs jaunas rotaļu iekārtas. Lai nodrošinātu augstu kvalitāti jau esošajām rotaļu vietām, iegādāsies jaunas rezerves daļas. Rotaļu laukumu būvniecībai nepieciešami līdzekļi Ls 94 331 apmērā.

 

Lai iepriecinātu mazos ventspilniekus, arī kreisā krasta „Bērnu pilsētiņā” uzstādīs jaunu rotaļu iekārtu ar izgaismotu slīdelementu un izgaismotiem pamatbalstiem. Rotaļu laukuma būvniecībai nepieciešami līdzekļi Ls 78 846 apmērā.

 

Iespēja kāpelēt un šūpoties šūpolēs būs arī bērniem, kuri dzīvo daudzdzīvokļu mājā Inženieru ielā 93 un tās tuvākajā apkārtnē – šeit uzstādīs četras jaunas franču firmas „HUSON” ražotas rotaļu iekārtas, kādas Ventspilī izvietos pirmoreiz. Rotaļu laukuma būvniecībai nepieciešami līdzekļi Ls 164 293 apmērā.

 

Līdzīgas franču firmas „HUSON” ražotas rotaļu iekārtas, kuru uzstādīšana izmaksās Ls 148 143, izvietos daudzdzīvokļu namu pagalmā Pārventā, Lidotāju ielā 17A.

 

Savukārt vācu firmas „EIBE” kāpelēšanas un rotaļu iekārtas iecerēts uzstādīt Brīvības ielas 21A pagalmā. Līdz ar rotaļu laukumu šeit izbūvēs apgaismojumu, gājēju celiņus, uzstādīs soliņus un atkritumu urnas. Rotaļu laukuma būvniecībai nepieciešami naudas līdzekļi Ls 99 305 apmērā.

 

Lai nodrošinātu bērnus ar patīkamām spēļu iespējām un vienlaikus parūpētos par viņu drošību, visu iepriekšminēto rotaļu laukumu pamatni nosegs ar krāsainu gumijas segumu kopumā 2105 m2 apjomā – par šāda seguma kvalitāti pozitīvi izteikušies gan pilsētnieki, gan eksperti.

 

Visu laukumu būvniecību tiek plānots pabeigt līdz šī gada 30. maijam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: