Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Taps pasaulē unikāla strūklaka

Gadu pēc unikālās mastu strūklakas pirmās prezentācijas projekts būtiski pavirzījies uz priekšu, rasti vairāki svarīgi tehniski risinājumi. Strūklakai nākamajā gadā vajadzētu padarīt krāšņāku rekonstruējamo Lielo laukumu.

Aktualitātes kļūst pieejamākas

Jaunrades nama, Tūrisma informācijas centra un Digitālā centra apmeklētāji turpmāk ar Ventspils pašvaldības un attiecīgās iestādes jaunumiem, ziņām un piedāvātajiem pakalpojumiem var iepazīties, izmantojot šo iestāžu vestibilā vai pat skatlogā izliktu ekrānu. Tas iespējams, pateicoties SEED programmai.

2.lpp. Viedoklis: „Neizbēgami”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kādā Krievijas seriālā rādīja ģimenīti, kura ilgi gaidīja lidmašīnu mazā ciematā, kur banku kartes neviens nepazīst. Vienam no vectēviem bija skaidrā nauda, par ko otras puses vecmāmiņa viņu ķircināja un sauca par atpalikušu. Taču tieši vecmodīgais vectētiņš, pateicoties atpalicībai no modernās pasaules, savai mazmeitiņai varēja nopirkt bulciņu.»

3.lpp.

Somu profesors māca Ventspilī

Ventspils Augstskolā darbu sācis vēl viens ārvalstu pasniedzējs. Ālto Universitātes (Somija) profesors Dr. Markku Virtanens māca mūsu studentiem, kā attīstīt uzņēmējdarbības talantu, lai kļūtu par veiksmīgiem privātbiznesa īpašniekiem.

Uzsākta koku kopšana

Kā katru gadu, arī šogad pilsētā sākti aktīvi koku kopšanas darbi – vainagu koriģēšana un formu veidošana, kā arī bojāto un slimo koku izzāģēšana.

4.lpp. Budžets 2013.Finansē mācības un interešu izglītību

Izglītības jomai pilsētas pašvaldības šā gada budžetā atvēlēta būtiska izdevumu daļa – 9500108 jeb 29 % no 2013. gada kopbudžeta.

5.lpp. Ventspils Sociālās palīdzības dienests informē

6.lpp. Sports.Vieglatlētiem godalgas ziemas čempionātos

Mūsu pilsētas un novada vieglatlēti ļoti atzīstami startējuši Latvijas studentu ziemas sacensībās, kā arī Latvijas junioru un jauniešu ziemas čempionātos un kopā izcīnījuši pat 14 godalgas, septiņas no tām – zelta.

Pavasarīgais Valentīndienas skrējiens

«Iepriekšējos gados šajā laikā valdīja pamatīgs sals, turklāt pērn to pavadīja arī spēcīgs putenis, taču šogad par laika apstākļiem Valentīndienas skrējienā nebūt nevaram sūdzēties,» par skriešanai atbilstošajiem apstākļiem priecājas Aigars Matisons, Valentīndienas skrējiena galvenais organizators.

Šaušanā jaunkundzes liek saņemties jaunskungiem

Sporta skolas Spars ložu šaušanas nodaļas audzēkņiem kārtējo reizi izdevies no sacensībām pārvest ne vien godalgas, bet arī jaunas sporta klases, turklāt šajā rādītāja jaunās ventspilnieces jau apsteigušas puišus.

7.lpp. Kultūra. Anna sapnī redz Vāgnera kungu

Māsu Agneses un Madaras Rutkēviču uzvārds ir pamanāms dramaturģijā un kinomākslā, arī prozā, bet daudzi vēl nav apjautuši, ka diplomētā dramaturģe Agnese ir tā pati jaunā un talantīga dzejniece Anna Foma, grāmatas Jaunā Vāgnera klusēšana autore.

Atrod veidu, kā izpausties radoši

1.ģimnāzijā pirmo reizi iekārtota audzēkņu fotoizstāde. 11. klašu skolēni Edgars Primaks un Mārtiņš Goldbergs rāda Ventspili Pa taisno cauri gadam.

Mazos māksliniekus iedvesmo jūra

Ventspils Mākslas skolas audzēkņiem labi panākumi XII Starptautiskajā vizuāli plastiskās mākslas konkursa Es dzīvoju pie jūras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: