Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Lietuvieši zina un novērtē Ventspili

Lietuviešu tūristu interese par Ventspili kā ceļojuma galamērķi arvien pieaug. Par to varēja pārliecināties arī Viļņas starptautiskajā tūrisma izstādē Adventur 2013, kuras laikā Latvijas stendā tika prezentēta arī Ventspils.

Avarē skolēnu busiņš ar bērniem

Nepatīkamā avārijā iekūlies skolēnu autobusiņš ar Zūru pamatskolas bērniem. Par laimi, dzīvībai bīstamas traumas skolēni nav guvuši.

 

2.lpp. Viedoklis: „Citām acīm”, laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Lai arī ventspilniekiem izsenis bijusi tradīcija braukt ekskursijās uz kaimiņvalsti Lietuvu, it sevišķi tuvējām pilsētām Palangu un Klaipēdu, mūsu ceļošana nekad nav kļuvusi par tādu fenomenu kā lietuviešu braukšana pie mums. Nezinu nevienu ventspilnieku, kurš tūrisma dēļ būtu apsvēris ideju Klaipēdā pirkt dzīvokli, kur nu vēl to izdarījis.»

 

3.lpp.

Ventspilnieki – labākie jaunie profesionāļi

Šajā mācību gadā Ventspils Tehnikuma audzēkņi veiksmīgi startējuši profesionālās meistarības konkursos. Latvijas konkursa Jaunais profesionālis 2013 finālā Ventspils Tehnikums pārstāvēs trīs profesionālās nozares.

Noslēgti līgumi ar atrakciju piegādātājiem

Nākamvasar Piedzīvojumu parks pārsteigs apmeklētājus ar jaunām un piesaistošām atrakcijām. Jau noslēgti līgumi par šo atrakciju piegādi un uzstādīšanu, kā arī pilnā sparā rit atrakciju laukumu izveidošana.

4.lpp.Kultūra. Iedrošināja smaids un mīļas acis

Pirmo studiju iemaksu flautiste Marta Kļaviņa pelnīja Vācijā, sešas septiņas stundas spēlējot uz ielas. Drīz Ventspils Mūzikas vidusskolas absolvente iegūs maģistres grādu Cīrihes Mūzikas un mākslas augstskolā.

Uzteic labākos jaunos māksliniekus

Pārventas bibliotēkā apbalvoti Mākslas skolas audzēkņi, izstādes Draugu būšana dalībnieki.

Mazākumtautības gatavojas Dziesmu svētkiem

Latvijas mazākumtautību kolektīvu un individuālo izpildītāju konkursā Liepājā piedalījās arī ventspilnieki.

5.lpp. Sports un atpūta.

 

6.lpp.Sports. Lemberga hūtē tiks noteikti labākie

Jau šīs nedēļas nogalē slēpošanas kalnā Lemberga hūte tiks noteikti Latvijas labākie snovbordisti, kā arī frīstaila slēpotāji. Viņi turklāt cīnīsies arī par 2900 latu lielo Aivara Lemberga dāvāto naudas balvu fondu.

Mūsējie – starp labākajiem

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) publicējusi šīs ziemas sezonas valsts labāko sportistu rangu, kurā vairākās disciplīnās vadošajās vietās atrodas arī mūsu pilsētas un novada vieglatlēti.

Būmeisteram vēl viens čempiona tituls

Rīgā notika Latvijas U18 vecuma meistarsacīkstes džudo, kurās jau pie ceturtā čempiona titula tika mūsu pilsētas perspektīvais sportists Gints Būmeisters, kas bija labākais svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

7.lpp. Politika. Vēl ir cerība uz eiro referendumu

Lai arī Euro ieviešanas kārtības likums jau pieņemts galīgajā lasījumā un valdība apņēmīgi stūrē Latviju eirozonā, sabiedrība ir sasparojusies nepieļaut eiro ieviešanu bez vairākuma akcepta. Valsts prezidentam Andrim Bērziņam nosūtītas jau vairākas vēstules. Top pieteikums gan Satversmes tiesai, gan vairāki likumprojekti, par kuriem rosinās referendumu.

Par Latviju

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki un inteliģences pārstāvji parakstījuši atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, tostarp Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. Vēstulē izteikts aicinājums atlikt virzību uz lata likvidēšanu un eiro ieviešanu, kā arī sarīkot tautas nobalsošanu jautājumā par nacionālās valūtas saglabāšanu vai aizstāšanu ar ES kopējo valūtu.

Pēc eiro – kaut ūdens plūdi

Ivars Brīvers, Ventspils Augstskolas profesors, Latvijas Ekonomistu asociācijas priekšsēdētājs

Runājot par eiro ieviešanu vai lata saglabāšanu, par pamatotiem tiek uzskatīti vienīgi ekonomiskie argumenti. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: