«Ļoti vēlējāmies, lai Latvijai izdodas šis rallijs. Ja tagad saņemsim labas atsauksme no sportistiem un Eiropas Čempionātā organizatoriem, tad tā arī būs noticis,» Eiropas rallija čempionāta otro posma noslēguma preses konferencē sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

«Ventspilij ir liela pieredze dažādu sacensību organizēšanā, taču tas nav autosports, tomēr organizēšanas principi jau ir diezgan līdzīgi – visu nosaka profesionalitāte. Paldies sportistiem, kas ieradās, paldies organizatoriem par ieguldītajām pūlēm, man šķiet, ka mums visiem kopā sanāca labi. Ar šo pasākumu mēs reklamējām Ventspili, bet, ja pēc tam būs vairāk tūristu, tas nozīmēs, ka rallijs bijis veiksmīgs,» aizvadītās sacensības komentēja Lembergs.

Lai arī kādi būs gala secinājumu un kāds būs vēlākais ieguvums pilsētai, Lembergs atzīst, ka mēģināt bija vērts: «Ļoti svarīgi bija laika apstākļi. Mums tie šoreiz bija uz robežas, bet mežos ceļi bijuši ļoti labi. Braucējiem interesanta bijusi arī pilsētas trase, jo tā sanāca diezgan sarežģīta un tāda, kāda citur nekur nav bijusi. Noteikti bija pareizs solis piedalīties šī pasākuma organizēšanā. Vēl māni interesē, kā to visu parādīs Eurosport un kā tur izskatīsies Ventspils reklāma.»

Rallija trešajā dienā arī Lembergam bija iespēja kāpt īstā rallija mašīnā un izbraukt īstu ātrumposmu, kā stūrmanim darbojoties Liepājs mēra Ulda Seska pilotētajā automašīnā. Kā izrādās, idejas autors bijis tieši Sesks, kurš ieteicis Ventspils mēram šādā veidā izbaudīt ralliju un Lembergs piekritis. «Drosmīgs vīrs, ko tur lai saka, jo droši vien ne katrs piekristu,» pēc rallija atzina liepājnieks. Gandarīts par iespēju un jauno pieredzi bija arī Lembergs: «Neko daudz no tā brauciena neredzēju, jo bija jālasa stenogramma. Tas, cik labi man sanāca, jāprasa Seskam, jo viņš jau stūrēja, bet centos nolasīt visu precīzi. Protams, no mārketinga viedokļa varbūt labāk būtu bijis kaut kur kļūdīties, tomēr diez vai šoreiz vajadzēja domāt par šādu reklāmu. Lai gan, ja Latvijas, Kurzemes vai jo sevišķi Ventspils reklāmai būtu nepieciešams izsēsties uz Marsa, es būtu gatavs to darīt.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: