Trešdien, 29. septembrī, teātra namā „Jūras vārti” viesosies Valmieras teātris.

Plkst. 13.00 ventspilnieki varēs noskatīties Ēriha Kestnera izrādi bērniem „Emīls un Berlīnes zēni” (rež. V.Brasla), bet plkst. 19.00 – Otari Bagaturijas traģikomēdija „Karalis Līrs nabagmājā” (rež. O.Bagaturija). Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss” kasēs, internetā: www.bilesuserviss.lv, kā arī teātra nama „Jūras vārti” kasē.

Ēriha Kestnera visā pasaulē pazīstamā darba „Emīls un Berlīnes zēni” darbība risinās Berlīnē, kur sastopas puikas no atšķirīgiem sociālajiem slāņiem un ar dažādu dzīves pieredzi, bet tāpēc jau viņi nerisina nopietnas pieaugušo pasaules problēmas!

Nebūt ne - Emīls no Neištates pilsētiņas, iebraucis Berlīnē un pa ceļam vilcienā apzagts, neuzdrīkstas meklēt policijas palīdzību, jo viņam ir savs „labo darbu” saraksts dzimtajā pilsētā, tostarp kāds apzīmēts piemineklis. Tā vietā, lai nodarbinātu kārtības sargus, puika sapulcē ap sevi veselu detektīvu komandu, kas izseko un notver noslēpumainu kungu katliņcepurē un iekļūst pat preses slejās.

Lomās: Mārtiņš Meiers (pats Emīls Tišbeins no Neištates), kā arī Māris Bezmers, Ivo Martinsons, Oskars Morozovs, Aigars Apinis, Januss Johansons, Ilze Lieckalniņa, Baiba Valante, Vizma Kalme, Ilze Pukinska, Inese Ramute, Tālivaldis Lasmanis, Ģirts Rāviņš, Arnolds Osis un Ivars Vanags. Biļetes cena uz izrādi „Emīls un Berlīnes zēni” – Ls 2.

Otari Bagaturijas (Gruzija) luga „Karalis Līrs nabagmājā” ir stāsts par bijušajiem - nevienam nevajadzīgajiem ļaudīm, kas vada savas dienas veco ļaužu pansionātā un iestudē Šekspīra traģēdiju „Karalis Līrs”. Tikmēr pansionāta telpas tiek remontētas, lai tās ar peļņu varētu pārdot, bet pašus pansionāta iemītniekus pārvietot tālāk no acīm. Darījumu cenšas izjaukt režisore Dodo (Dace Eversa) un kādreiz slavenais aktieris Sandro (Tālivaldis Lasmanis).

Gluži tāpat kā slavenajā gruzīnu kino, izrādē smiekli un asaras sadzīvo līdzās, apgalvo aktieri, no sirds slavēdami gan lugu, gan režisoru. Un, lai gan darbība notiek no mums visai tālajā Gruzijā, viss varētu būt bijis arī tepat Latvijā.

Ar iestudējumu „Karalis Līrs nabagmājā” uz teātra skatuves pēc 27 gadu pārtraukuma atgriežas režisors Felikss Deičs, kas kā aktieris Valmieras teātra izrādē piedalīsies pirmo reizi.

Izrādē pansionāta iemītnieku lomās iejūtas teātra pieredzējušo mākslinieku zieds: Rihards Rudāks, Astra Baumane, Ligita Dēvica, Ināra Ieviņa, Lelde Kalēja, Skaidrīte Putniņa, Juris Laviņš, Ruta Birgere, Aigars Vilims, Arnolds Osis, bet pēc ilgāka pārtraukuma uz skatuves atgriežas aktieris Juris Helds un režisors Felikss Deičs. Pārējās lomās: Ivo Martinsons, Elīna Vāne vai Māra Mennika, Ģirts Rāviņš un Aigars Apinis.

Biļetes cena: Ls 3, 4 un 5.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: