Jaunrades nama kolektīvs veic pēdējos pārcelšanās darbus uz jaunajām telpām Maiznieku ielā, tostarp notiek ziemas dārza iekārtošana.

Noskaties video!

Skolēnu nama jaunā spārna 3. stāvā atradīsies ziemas dārzs, kura iekārtošana uzticēta pulciņa Zaļie pirkstiņi vadītājai Silgai Sviķei, un viņai ar padomu palīdz Riona Ēce no Ziedu dizaina. Visdažādākie augi – no pavisam maziem līdz tik dižiem kā dracena, kaktuss, Ķīnas roze – ir tikai dāvināti, iegādāti ir tikai trauki, statīvi, zeme, keramzīts.

Zaļo augu sabiedrībā varēs gan atpūsties, gan tos iepazīt. Pulciņā Zaļie pirkstiņi 1.–5. klases skolēni apgūs puķu, augu, koku nosaukumus, mācīsies, kā no tiem veidot rotājumus, kā pareizi kopt zaļos stādījumus. Tā vadītājai Silgai Sviķei ir divas profesijas – viņa ir puķkope un tulkotāja, un darbā ar bērniem noteikti noderēs abas.

Jaunrades namā pārcelšanās uz rekonstruēto bijušo Ventspils Latviešu biedrības namu notiek jau trešo nedēļu, atklāj direktore Daiga Silarāja. Pulciņu skolotājiem nāk palīgā čaklākie audzēkņi, un lielākā daļa nodarbību telpu jau iekārtotas jaunajā mājvietā.

Tā kā paralēli notiek ikdienas darbi un gatavošanās Skolēnu nama atklāšanai 2. septembrī, labi, ka iespējams izmantot abas ēkas. Aktīvi atklāšanai gatavojas pašdarbības kolektīvi – dejotāji, dziedātāji, teātra kolektīvs u.c., tādēļ mēģinājumi notiek vairākās zālēs.

Ziemas dārzu palīdz iekārtot arī mazie palīgi, Eduards ir viens no viņiem.

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: