Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspilnieki – līderi zvejniecība

Četras Ventspils zvejnieku kompānijas ir starp desmit labākajiem savas nozares uzņēmumiem, apkopojot pagājušā gada rezultātus. Ventspilniekiem pieder ne mazāk kā trešdaļa Latvijas brētliņu un reņģu kvotu un vairāk nekā puse brētliņu kvotu.

Izglābts no bada nāves

Ziņa par sunīti, kuru tā saimniece dienu un nakti tur uz balkona vienā no Ugāles daudzstāvu namiem, turklāt badā, Ventas Balss saņēma otrdien priekšpusdienā. Tās pašas dienas vēlā pēcpusdienā nelaimīgais dzīvnieks bija nogādāts dzīvnieku patversmē Rembo. Tas būtu noticis daudz ātrāk, ja Ugāles pagasta vadība un iecirkņa inspektors būtu sākuši rīkoties pēc pirmajām iedzīvotāju sūdzībām par suņa mocīšanu.

2.lpp. Viedoklis: “Labā darīšana ” laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«Decembrī viļus vai neviļus notiek tāda tumsas un gaismas spēle. Tumsa ir gaismas trūkums, bet tumsa atkāpjas, tumsa apstājas, ja parādās kaut maza gaismiņa. Varbūt tieši tādēļ decembrī vairāk nekā jebkad dedzinām sveces, bet gada pašā garākajā naktī tumsai pretī stājas ugunīgi latvju bluķi un kristiešu sveču liesmas. Ļaudis tiecas uzvarēt arī iekšējā cīņā ar tumsu.»

3.lpp.

Sāk darboties Radi brīnumu komanda

Ventspils Augstskolas studenti jau septīto gadu organizē labdarības akciju Radi brīnumu, tādējādi palīdzot gan slimiem, gan trūcīgiem bērniņiem.

 

4.lpp.

Vēderdejotājām kārtējie panākumi

Ventspilnieces atkārtojušas iepriekšējo gadu panākumus un ar Vinetas Ločmeles radītajiem tērpiem jau otro gadu pēc kārtas plūkušas laurus starptautiskajā tērpu dizaineru konkursā Baltijas Austrumu deju festivālā. Vinetas darinātie tērpi pārsteidz ar oriģinalitāti, krāsainību un reizē arī izsmalcinātību.

Skolotājas pierāda izcilību

Ventspils 2. pamatskolas skolotājas Ilze Grinfogele un Dace Samete izturējušas konkursa Ekselences balva 1. kārtu un šodien klātienē Rīgā apliecina savu profesionalitāti un radošumu, vadot stundu Rīgas skolēniem.

5.lpp.

Mūsdienīga telpas rota adventē

Pavisam īss mirklis – tikai dažas dienas – mūs šķir no adventes un tradicionālās sveces iedegšanas vainagā. Visdažādākos adventes laika un Ziemassvētku rotājumus var iegādāties, taču pavisam citas izjūtas mājās ienesīs paša vīts vainags.

Dāvā svētku prieku!

Ventas Balss aicina ikvienu piedalīties tradicionālajā labdarības akcijā Palīdzēsim cits citam!

6.lpp. Sports. Jaunajiem vieglatlētiem sešas godalgas

Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžā notika sporta skolas Spars atklātās meistarsacīkstes vieglatlētikā C grupā (1999.–2000. dz.g.), kurās atzīstami startēja arī mūsu pilsētas un novada atlēti, pavisam kopā izcīnot sešas medaļas.

Ventspils uzvar un iekļūst otrajā kārtā

Ceturto uzvaru tikpat aizvadītajās FIBA Izaicinājuma kausa spēlēs izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, kas līdz ar to jau priekšlaicīgi garantējuši sev pirmo vietu C grupā un iekļūšanu turnīra nākamajā kārtā.

Frisbijistiem pārliecinošs sākums

Atklāts šīs sezonas Latvijas frisbija čempionāts telpās, un to ļoti sekmīgi sākuši komandas Flying Worms spēlētāji, kas izcīnījuši pārliecinošu uzvaru visās trijās aizvadītajās spēlēs.

7.lpp. Veselības aprūpe. Slimnīcas ēdiens būs daudzveidīgāks

Jau pēc mēneša ēdiens slimnīcas pacientiem būs daudzveidīgāks. Lai risinātu sasāpējušās problēmas, slimnīcā tiek apsvērta arī doma par savas virtuves izveidi.

Vēlas attīstīt vairogdziedzera ķirurģiju

Kopš 1. novembra Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā strādā jauna speciāliste – ķirurģe Nora Kārkliņa. Viņas iecerēs ir attīstīt Ventspilī vairogdziedzera ķirurģiju. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: