Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Krustojumā nepazīstams luksofora signāls

Embūtes un Dzintaru ielas krustojums atvērts satiksmei. Braucējus neapmierina tā jaunais veidols un uztrauc nezināms signāls – sarkans krusts uz melna fona.

Meklē to, kas slēpjas tumsā

Šovakar Kultūras centrā notiks Ventspils teātra pirmizrāde. Aktieri Vita Vītola, Agnis Ekšteins, Jānis Birznieks un Ainārs Kukulītis rādīs Mārtiņa Zīverta lugu Kāds, kas slēpjas tumsā.

2.lpp. Viedoklis: “Nespēlmaņi” laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Visi teātra mīļi ar nepacietību gaidīja Spēlmaņu nakti, kad tiks godināti Latvijas Teātra zelta fonda dalībnieki. Gribējās redzēt un uzzināt ne tikai tos, kas saņems balvas katrā no nominācijām, bet gaidīja arī dižo spēlmaņu sniegumu. Diemžēl bija tikai balvas, taču baudāms mākslinieku sniegums kaut kur izčibēja.»

 

3.lpp.

Pašu spēkiem pārbūvē kuģi

Lai atjaunotu savu floti, zvejniecības uzņēmums Verģi nopirka pavecu kuģi, lai to pilnībā atjaunotu. Nu pašu rokām pārveidotais Baltikas tipa kuģis uzsācis zvejot.

Mēbeļu kravā slēpj kontrabandu

Ventspils ostā pēdējo pāris mēnešu laikā atklāta jau ceturtā vērienīga apjoma kontrabandas krava. Šoreiz nelegāli vesti 2,1 miljoni cigarešu.

Užavā rāma iedzīvotāju sapulce

Iedzīvotāju sapulcēs pagastos parasti uzdod daudz jautājumu, cilvēki labsirdīgi pazobojas, bet Užavā viss bija mierīgi. Arī divi trīs jautājumi izskanēja pēc atkārtota novada domes priekšsēdētāja Aivara Mucenieka lūguma.

4.lpp.

Protestē pret apsaimniekošanas metodēm

Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekošana var kļūt par problēmu un galvassāpēm, ja starp dzīvokļu īpašniekiem vai atsevišķiem iedzīvotājiem un apsaimniekotāju nav vienprātības. Privatizētajā dzīvojamajā mājā Katoļu ielā 28 konflikts nonācis līdz tiesai.

Gāja uz butēm, pārnesa mencas

Vēl nebijis loms trāpījies pieredzējušajam makšķerniekam Jurijam Bolgarovam, kurš, no krasta ķerot jūrā butes, tika pie piecām mencām.

 

5.lpp.Skatuve.

 

6.lpp. Sports. Rietumu līgā bez zaudējumiem

Pārliecinoši Rietumu līgā turpina cīnīties Baltijas Ekspreša spēlētāji, kas regulārā čempionāta kārtējā spēlē savā laukumā ar 94:64 sagrāva pagājušās sezonas otrus finālistus – JūrmalasSS/BK Sloka basketbolistus.

Volejbolisti nedomā piebremzēt

Teicamu kursu Latvijas volejbola 1. līgas čempionātā uzņēmuši VK Ventspils volejbolisti – zaudējuši sezonas pirmajā spēlē, viņi pēc tam izcīnījuši jau sešas uzvaras pēc kārtas, pēdējā spēlē ar 3:1 pieveicot arī čempionāta līderi Aizputi.

Silovam astotā vieta masu startā

Krievijā, Kolomnā, tika aizvadītas Pasaules kausa otrā posma sacensības ātrslidošanā, kurās ne pārāk labi un izteiksmīgi startēja mūsu pilsētas labākais sportists Haralds Silovs. Sekmīgākais starts viņam padevās masu startā, kur viņš izcīnīja astoto vietu.

 

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

1987. gads... Mākslas filmas kadri top Ventspilī. Jau no novembra vidus pilsētas poliklīnika Dārzu ielā uz laiku pārvērtusies par nelielas rajona pilsētiņas slimnīcu. Baltos uzsvārčos tērpti cilvēki – ārsti , medicīnas māsas, sanitāri. Dažžas sejas pazīstamas: Cera Druvaskalne, Andrejs Gūtmanis un citi. Viena no telpām neierasti gaiša. Te rosās un dod komandas privātie: kinorežisors Pēteris Krilovs, operators Heinrihs Pilipsons un visa Rīgas kinostudijas radošā grupa, kas pēc Valērija Barakina orģinālscenārija uzņem mākslas filmu Sižeta pagrieziens. Tas ir kinostāsts par cilvēku, kinorežisoru, kurš aiziet no savas mazās tautas, ģimenes, pilsētas, lai Maskavā kļūtu ievērojams un slavens.

Autobusā noklausīta saruna un anekdotes

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: