Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī sestdien 8.decembrī notiks Ziemassvētku ieskaņas pasākums - Nikolaja diena.

Tajā tiek gaidīti lieli un mazi rūķi, lai kopā ar pils rūķiem darinātu svētku dāvaniņas saviem mīļajiem un iepriecinātu sevi ar horeogrāfijas ansambļa Konfetti jaunākajām dejām un Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu sagatavotu koncertprogrammu.

Visas pilsētas, kurās ir Nikolaja iela vai baznīca būtu pieskaitāmas Ziemassvētku vecīša dzimtenei, jo Sv.Nikolajs un viņa slepenā labdarība bija vēlākā salavecīša rašanās pamats, tātad Ventspili pavisam noteikti var uzskatīt par Santa Klausa dzimto pusi, jo mums ir veselas divas Nikolajam par godu nosauktas baznīcas un iela.

Svētkiem tuvojoties, ikviens sajūt sevī Ziemassvētku vecīša slepenās tieksmes pēc kāda apdāvināšanas vai kāda citāda prieka gādāšanas un Ventspils muzejs laipni piedāvā šīs vēlmes īstenot sestdien 8.decembrī, atnākot no 12 uz pili, kur būs deviņas iespējas darināt mazas veltes un desmitā iespēja būs apēst pavardā cepto ābolu.

Par to, lai lielie un mazie rūķi neapmaldītos pils darbnīcās, gādās Pils Rūķis Uldis un citi muzeja rūķi. Horeogrāfijas ansamblis Konfetti plkst.13 sagatavojis jaunu svētku deju programmu, kurā iekļauta gan feju deja no P.Čaikovska baleta Riekstkodis, gan tiroliešu tautas dejas.

Savukārt Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu koncertā plkst.14:30 arī skanēs vairākas populāras P.Čaikovska kompozīcijas un mūsdienīgas melodijas flautu ansambļa un jauno pianistu izpildījumā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: