Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē atbalstīta 100 formastērpu iegāde Ventspils 419. jaunsargu vienībai.

Pilsētas domē tika saņemts Ventspils 419. jaunsargu vienības iesniegums ar lūgumu sniegt daļēju atbalstu jaunsargu formastērpu iegādei, tomēr, ņemot vērā jaunsardzes vienības aktīvo darbību un nozīmi Ventspils pilsētas bērnu un jauniešu audzināšanā, Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijas sēdē pēc domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga iniciatīvas tika nolemts jaunsargu formastērpu iegādi atbalstīt pilnā apmērā, tai skaitā paredzot arī silto jaku, zābaku un cepuru iegādi. Viena pilna ekipējuma jaunsarga formastērpa izmaksas ir aptuveni 110 lati.

Ventspils 419. jaunsargu vienība darbojas jau kopš 1992. gada, un šobrīd tajā darbojas 93 jaunsargi un 10 jaunsargu kandidāti no Ventspils izglītības iestādēm vecumā no 12-19 gadiem.

Savās nodarbībās jaunsargi apgūst apstiprinātu interešu izglītības programmu, kuras pamatā ir trīs virzieni – sākotnējā militārā apmācība, tūrisma un dzīves iemaņu apgūšana. Darbojoties jaunsardzē, jaunieši mācās savstarpēji sadarboties, strādāt komandā, cienīt viens otru un būs savas valsts patriotiem.

Pēdējos gados 4. līmeņa noslēguma testos Ventspils vienība ir uzrādījusi vienus no labākajiem rezultātiem starp Latvijas jaunsargiem. Organizējot dažāda veida nometnes, pārgājienus, sacensības, Ventspils vienība jaunsardzes organizācijās ir augsti novērtēta. Ventspils vienība ir izstrādājusi jaunas aktivitātes – izturības pārgājienus, ledus peldes, „garā virve”, rotas nedēļas, komandas dienas –, kuras tiek popularizētas un ieviestas kā tradīcijas visā jaunsardzes kustībā un skolās.

Viens no Ventspils 419. jaunsargu vienības mērķiem ir izveidot stacionāru nometņu vietu, kur kā dalībnieki paši varētu veidot nometnes, kā arī veidot nometnes bērniem, kuri nav iesaistīti jaunsardzē.

Papildus dalībai jaunsardzes organizētājās sacensībās Ventspils 419. jaunsargu vienības dalībnieki aktīvi iesaistās arī pilsētas pasākumos, kā arī ar brīvprātīgo darbu atbalsta jauniešu un bērnu centru „Nāc līdzi” un sniedz palīdzību pensionāriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: