Latvijas Pasts sācis piedāvāt iespēju par sūtījumu saņemšanu saņēmēju informēt elektroniski, izmantojot e-pastu vai īsziņu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

Pasts ieviesis "e-aicinājumu", kas ir "bezmaksas pakalpojums, un tā būtība ir informēt saņēmēju par pienākušo pasta sūtījumu nevis ar tradicionālo aicinājumu papīra formātā, bet izmantojot mūsdienīgas sakaru līdzekļu iespējas - mobilā tālruņa īsziņu un/vai e-pasta paziņojumu", teikts paziņojumā medijiem.

To, vai saņēmēju par sūtījumu informēs elektroniski, nosaka sūtītājs, skaidro pasts. Pārsūtot pakas, sīkpakas un ierakstītus vai apdrošinātus vēstuļu korespondences sūtījumus Latvijas teritorijā, sūtītājam ir iespēja pieteikt e-aicinājumu, uz sūtījuma norādot adresāta mobilā tālruņa numuru un/vai e-pastu, teikts paziņojumā.

Jau ziņots, ka Latvijas Pasts e-aicinājumu piedāvā kataloga preču pasūtītājiem jau no 2011. gada novembra, bet e-aicinājumu citiem pasta sūtījumiem izmēģināja pilotprojekta laikā pagājušā vasarā. Par sūtījumiem, kurus nevar ievietot saņēmēja pastkastē, kā arī par ierakstītu un apdrošinātu korespondenci Latvijas Pasts līdz šim informējis saņēmēju pastkastē, atstājot uz papīra drukātu pavēsti.

Paziņojumā par e-aicinājumu Latvijas Pasts arī atgādina par izvēles iespējām, norādot sūtījuma saņemšanas vietu. "Norādot uz sūtījuma saņēmēja adresi, tas tiks nogādāts uz adresāta dzīvesvietu apkalpojošo pasta nodaļu. Sūtījumu iespējams adresēt arī uz jebkuru citu saņēmējam ērtāk pieejamo Latvijas Pasta nodaļu, izmantojot speciālu adresēšanas veidu "Uz pieprasījuma". Sūtījumam nonākot pasta nodaļā, adresātam tiek nosūtīts elektronisks aicinājums īsziņas un/vai e-pasta formātā ar informāciju par sūtījuma saņemšanas vietas adresi un tālruņa numuru uzziņām," informē pasts.

Kā ziņots, aicinājumi patlaban tiek sūtīti par nelielu daļu no kopējā pasta sūtījumu skaita. "Latvijas Pasts vidēji gadā piegādā ap 50 miljoniem pasta sūtījumu, un tiek izsūtīti aptuveni 300 000 aicinājumu," teikts paziņojumā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: