Visā Latvijā svētdien atzīmē Lāčplēša dienu, godinot Latvijas brīvības cīnītājus un karavīrus.

Tieši tāpēc Ventspils Augstskolas Studentu Padome aicina svētdien plkst. 17 Ventspils Augstskolas parkā vienoties kopīgā pasākumā par godu neatkarīgās Latvijas valsts armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī.


Notiks VeA Lāčplēša un VeA Spīdolas noskaidrošana „Lāčplēša cīņās”, lāpu gājiens pilsētā, kā arī mirdzošas Latvijas kontūras izveide Ventspils Augstskolas dārzā un svecīšu nolikšanu pie Ventspils Pils vārtiem. Lai noskaidrotu VeA Lāčplēsi un VeA Spīdolu, Ventspils Augstskolas studenti, absolventi un darbinieki piedalīsies „Lāčplēšu cīņās”, kurās tiks pārbaudīts ne tikai spēks, precizitāte un līdzsvars, bet arī erudīcija un atjautība jautājumos par Latviju.

 

Plkst. 19.10 paredzēta oficiālās daļas atklāšana, kurā uzrunu teiks Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāns Sergejs Hiļkevičs, dziedās Ventspils Augstskolas jauktais koris „Ventus”, bet Studentu padomes pārstāvji apbalvos „Lāčplēša cīņu” individuālo distanču uzvarētājus. Pēc tam notiks svinīgs lāpu gājiens uz Ventspils Livonijas ordeņa pili, kur visi aicināti doties ar savām svecītēm, lai pie pils veidotu gaismas ceļu. Pils pagalmā pēc lielgabala šāviena tiks paziņoti šī gada VeA Lāčplēsis un VeA Spīdola – studenti, kuri, skatot visu disciplīnu kopvērtējumu, būs izrādījušies visspēcīgākie.

 

Pils pagalmā būs iespējams sasildīties ar siltu tēju un pacienāties ar pīrādziņiem un cepumiem.

 

Pasākuma programma:

17:00 – "Lāčplēšu cīņas" lāpu iedegšana
17:05 – No svecītēm tiek veidota Latvijas kartes kontūra
17:10 – Sākas "Lāčplēšu cīņas"
19:10 – VeA koris atklāj oficiālo daļu
19:15 - Ekonomikas un pārvaldības fakultātes dekāna Sergeja Hiļkeviča uzruna
19:20 – „Lāčplēšu cīņas” apbalvošana
19:30 – Lāpu gājiens uz Ventspils Livonijas ordeņa pili kora pavadībā
20:00 – Svecīšu nolikšana gar pils vārtiem
20:10 – Lielgabala šāviens, VeA Lāčplēša un VeA Spīdolas paziņošana

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: