Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Var izmazgāt un izžāvēt segas

Gandrīz divdesmit gadus Ventspilī bija brīva pašapkalpošanās veļas mazgātavas pakalpojumu niša. Oktobra beigās vietējie uzņēmēji aizpildīja šo caurumu. Katoļu un Pētera ielas stūrī atvērta jauna veļas mazgātava.

Roberts Pētersons izdod singlu

Dziedātājs Roberts Pētersons izdevis jaunu, paša producētu singlu Mirkli nosargāt. Mūzikas un teksta autors ir pats dziedātājs.

2.lpp. Viedoklis: „Oda vai rekviēms”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Muzejā žāvējas nauda, ar kuru cauri gadsimtiem norēķinājušies kurzemnieki. Eiro monētas pagaidām nav starp eksponātiem, taču nav izslēgts, ka drīz tās kā mūsdienu krustnešu simbolu varēs pievienot kolekcijai.»

3.lpp.

Sirdsdarbs gūst atzinību

Ventspilniece Biruta Geige kļuvusi par Zobu higiēnistu Kurzemes lepnumu. To apliecina iegūtā balva Zelta zobu birste 2012. Apbalvojumu piešķirs

par valsts mēroga sasniegumiem, ieguldījumu un pašaizliedzīgu darbu mutesveselības jomā.

Talsenieki norok jauno slimnīcu

Pateicoties Ventspils un Talsu slimnīcu apvienības izveidei, mūsu kaimiņi tika pie iespējas būvēt jaunu slimnīcu savā pilsētā. Tomēr šobrīd objekta celtniecība ir apturēta.

Pārtrauc projektus novadā

Būvkompāniju augsto cenu dēļ novada pašvaldība spiesta pārtraukt ūdenssaimniecības projektus Tārgales pagasta Dokupē un Zūrās, atsakoties no jau piešķirtā Eiropas fondu finansējuma. Novads plāno sakārtot Dokupi pašu spēkiem, bet Zūrās – samazināt plānoto darbu apjomu un prasīt Eiropas naudu atkārtoti.

4.lpp. Darbs un nauda. Uzturēt grāmatvedi vai pirkt pakalpojumus

Neatkarīgi no uzņēmuma darbības apjoma un apgrozījuma, bez grāmatvedības tam neiztikt. Nodrošināt un apmaksāt pilnas slodzes grāmatvedi var tikai lieli uzņēmumi. Mazajiem uzņēmumiem izdevīgāk pirkt specializētus pakalpojumus.

Trīs jautājumi uzņēmējam. Izdevīgāk pirkt grāmatvedības pakalpojumus

Silvija Sējāne, SIA Mazā aptieka īpašniece

 

5.lpp. Kultūra. Muzejā žāvējas nauda

Pilī iekārtota Ventspils muzeja, Nacionālā muzeja un privātkolekciju izstāde Nauda žāvējas. Ekspozīcija sniedz ieskatu par dažādos laikos izmantotām naudas zīmēm, akcentējot to, kādi maksāšanas līdzekļi lietoti Ziemeļkurzemē.

Labs palīgs – antoloģijas un izlases

Piedaloties literatūras festivālā Literary Ark 2012 Erevānā, dzejniece, prozaiķe un tulkotāja Maira Asare secinājusi – mazo valodu tautām aizvien grūti izlauzties lielajā pasaules grāmatu tirgū.

6.lpp. Intervija. Nekad nesaki nekad. Valters spēlē Ventspilī

Kas to būtu domājis, ka kāds no Valteriem kādreiz varētu spēlēt Ventspilī! Vēl pirms pāris mēnešiem šāds pieņēmums izraisīja neizpratni, citos – pat vieglu smīnu, jo tas taču nav iespējams – tās ir divas nesavienojamas lietas. Tomēr šoreiz jāatceras teiciens Nekad nesaki nekad, jo SANDIS VALTERS ir Ventspilī un ar mūsu pilsētu viņu tagad saista pat divu gadu līgums.

7.lpp.

Itālis bērniem sadāvina spēles

Ventspils Bērnu bibliotēka negaidīti tikusi pie jaukas dāvanas no pensionēta itāļu elektronikas inženiera.

Iz pagājības...

Pirms... 85 gadiem

1927. gads. Tracis ap čigāna zirgu. Pārventā kādam čigānam nobeidzās zirgs, kuru tas aizveda uz mežu un, novilcis ādu, atstāja savam liktenim. Pēc tam zēni, staigādami pa mežu, atraduši, ka zirgs sacirsts gabalos un salikts it kā promnešanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: