Pagājušajā nedēļā tika pabeigts projekta „Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana” 1. posms un ekspluatācijā tika nodotas 2012. gadā rekonstruētās siltumtrases.

Rekonstruētās siltumtrases atrodas šādās adresēs:

  • Ganību-Pētera-Saules-Lielā prospekta kvartālā.

  • Sarkanmuižas dambī 19-21.

  • Inženieru-81, 81a, 83, 85, 95, 97, 99 kvartālā.

  • Lielā Dzirnavu-19, Ganību-18, 20 kvartālā.

  • Lielais prospekts 72-74 (no SP līdz ēkām).

  • No Talsu ielas trases līdz Talsu ielai 48.

Siltumtrašu rekonstrukcijas darbi tika sākti 2012. gada jūlijā, tos veica SIA „PILSBŪVE” un SIA Ventspilī „T-VITA”, būvuzraudzību nodrošināja SIA „Geo Consultants”. Darba gaitā tika atrakti kanāli un demontēti balsti un esošie cauruļvadi, komplektēti un montēti jaunie cauruļvadi, atjaunots virskārtas segums un balsti. Tā kā šāda apjoma darbi nav iespējami bez karstā ūdens padeves atslēgšanas, darbi tika plānoti tā, lai iedzīvotājiem maksimāli samazinātu karstā ūdens padeves pārtraukuma laiku. Daudzos objektos karstā ūdens padeve tika atjaunota pirms termiņa un PSIA „Ventspils siltums” vadība pateicas iedzīvotājiem par iecietību un sapratni.

 

Ieguvums no trašu nomaiņas ir lielāks par neērtībām, ko šovasar uz laiku nācās pieciest. Rūpnieciski izolēto cauruļu sistēmu galvenās priekšrocības ir minimāli siltuma zudumi un ilgs kalpošanas laiks, kā arī minimāla apkalpošana ekspluatācijas laikā. Caurules ir apgādātas ar avārijas signalizāciju. Kā ieguvumu var minēt avāriju risku un siltumenerģijas pārvades zudumu samazināšanos siltumtrasēs.

 

Projekta „Ventspils pilsētas siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana” realizācija turpināsies arī 2013. gadā, rekonstruējot 5 objektus, kā arī 2014. gadā, rekonstruējot 7 objektus. Realizējot šo projektu, Ventspils pilsētā ar rūpnieciski izolētām caurulēm tiks nomainīti 7,4 kilometri siltumtrašu.

 

Šobrīd siltumtīklu kopējais garums Ventspils pilsētā ir 44,5 kilometri, no kuriem 81,1% ir rekonstruēti ar rūpnieciski izolētām caurulēm. Pārējie siltumtīkli pārsniedz savu normatīvo kalpošanas ilgumu un ir sliktā tehniskā stāvoklī un nav droši ekspluatācijā. Pēc rekonstrukcijas Ventspilī ar rūpnieciski izolētām caurulēm būs nomainītas 96% siltumtrases.

 

Projekta mērķis ir Ventspils pilsētas centralizētās siltumapgādes sistēmas efektivitātes paaugstināšana, samazinot siltumenerģijas zudumus pārvades un sadales sistēmās.

 

Projekta kopējās izmaksas plānotas 2,8 milj. latu bez PVN, tai skaitā 1,1 milj. LVL Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, kas ir 40% no projekta attiecināmajām izmaksām.

 

Projektu plānots realizēt 3 gadu laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: