Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļ

1.lpp.

Usmā dzīvo bez gaismas

Tumšajos vakaros usmenieki pagasta centrā iet klupdami, krizdami, jo nav apgaismojuma. Šis bija viens no jautājumiem, ko apsprieda Usmas pagasta iedzīvotāju sapulcē.

Gaida uz logu nomaiņu

Ir cilvēki, kas prot uzsist dūri galdā, un viņu dzīvokļos logus nomaina, taču 85 gadus vecā Ilga joprojām gaida savu kārtu – tā par savu kaimiņieni laikrakstam stāsta kāda pensionāre.

2.lpp. Viedoklis: “Nepiederošu personu šeit nav”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Jeļena Naruševiča.

«Slimu orgānu pārstādīšana jeb transplantācija pret veseliem, taču svešiem vienmēr izraisa diskusijas un pārdomas par dzīvi un nāvi, par morāli un ētiku. Ar neredzamām saitēm pēkšņi tiek sieti savā starpā pilnīgi nepazīstami cilvēki, kad viena cilvēka nāve dāvā dzīvību otram. Šī pavediena vienā galā ir slims cilvēks, kam vajadzīga orgānu transplantācija un kurš dzīvo, gaidot kāda cilvēka pēkšņu aiziešanu. Bet pavediena otrā galā – donora ģimene un radi, kas gaida no ārstiem brīnumu un kuriem nāves gadījumā jādod piekrišana donora orgāna izņemšanai. Bez tuvinieku piekrišanas orgānus izņemt nedrīkst.»

3.lpp.

Pašvaldības policija pārvākšanās gaidās

Ventspils pašvaldības policija jau šomēnes varētu sākt pārvākšanos uz jaunām un izremontētām telpām.

Iestājas par cilvēkiem Ķīnā

Šobrīd daudzviet pasaulē, tostarp Ventspilī, tiek vākti paraksti petīcijai, kurā ANO tiek aicināta nosūtīt neatkarīgu darba grupu uz Ķīnu, kas uzraudzītu izmeklēšanu par piespiedu orgānu izņemšanu. Ventspilī šobrīd savākti vairāk nekā 200 parakstu.

4.lpp. Sports. Airētāji Ventā noskaidroja labākos

Ar sporta skolas Spars sezonas noslēguma sacensībām smaiļošanā un kanoe airēšanā, kurās piedalījās piecu pilsētu komandas, tika pielikts punkts šāgada airēšanas sezonai.

Čempioni sāk ar uzvaru

Baltijas Ekspreša basketbolisti, kas ir pašreizējie Rietumu līgas čempioni, tikpat veiksmīgi uzsākuši arī jauno sezonu, pirmajā mačā izbraukumā bez jebkādām problēmām pārliecinoši apspēlējot Rojas sportistus.

5.lpp.

Zinātnieka sapnis – pastaigāt pa Marsu

Starptautiskā Radioastronomijas centra zinātnieks pētnieks un Ventspils Augstskolas lektors Vladislavs Bezrukovs savu tagadējo darbavietu iepazina pusaudža gados. Toreiz, 90. gadu vidū, Jelgavas skolnieks palīdzēja tēvam atjaunot padomju armijas pamesto teleskopu kara pilsētiņā Zvaigznīte Ventspils rajonā.

6.lpp. - 7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: