Pašvaldības SIA„Ventspils reiss” jau otro gadu, sākoties tumšajiem rudens mēnešiem, no 16. oktobra organizē akciju „„Ventspils reiss” Tevi vienmēr pamanīs!”, tādējādi rūpējoties par pasažieru drošību uz ceļa un autobusu gaidīšanas laikā.

Akcijas mērķis ir mudināt pasažierus diennakts tumšajā laikā būt apdomīgiem un lietot atstarojošos elementus, lai radītu drošības sajūtu ne tikai sev, bet rūpētos arī par citiem satiksmes dalībniekiem – transporta līdzekļu vadītājiem, tajā skaitā, autobusu vadītājiem, kuri ikdienā veic pasažieru pārvadājumus.

Atstarotājus galvenokārt plānots dāvināt tiem pasažieriem, kas pārvietojas maršrutos ārpus pilsētas robežām - Nr.1, 1A, 8, 9, 11, 11A, 12, kā arī skolēnu pārvadājumos un starppilsētu maršrutos uz Liepāju un Kuldīgu. 2011. gada rudenī atstarotājus kopā ar biļeti autobusa vadītājs izsniedza pasažieriem, kas pārvietojās novada maršrutos.

Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” lielu uzmanību velta tam, lai ne tikai pasažieris justos droši un komfortabli, bet arī autobusa vadītājs savu ikdienas darbu varētu veikt mierīgi un bez lieka satraukuma. Regulāri tiek organizētas apmācības ceļu satiksmes noteikumos, jau sesto gadu notiek autobusu vadītāju Profesionālās meistarības konkurss, kas ir laba iespējams apliecināt savas praktiskās braukšanas iemaņas. Tomēr ikdienā jāatceras, ka par drošību atbild ikviens satiksmes dalībnieks, tajā skaitā arī pasažieris.

Tāpēc svarīgi atcerēties - sabiedrisko transporta līdzekli jāgaida tikai uz iekāpšanas laukumiem, bet ja to nav – uz ietves vai nomales. Braukšanas laikā aizliegts sarunāties ar autobusa vadītāju un diennakts tumšajā laikā, protams, noteikti jānēsā atstarotājs.

Kopumā Valsts policijas apkopotie statistikas dati par situāciju uz Latvijas ceļiem liecina, ka satiksmes negadījumos iesaistīto gājēju skaitam ir tendence samazināties, tāpēc lepojamies, ka arī pašvaldības SIA “Ventspils reiss” var dot ieguldījumu šīs situācijas uzlabošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: