Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā oktobrī turpina dzīvot igauņu rakstnieki Livia Ulman un Andris Feldmanis.

Viņi kopā raksta mākslas filmas "Metaphors We Live By" (Metaforas, ar kurām dzīvojam) scenāriju. Scenārijs jau ir saņēmis Igaunijas Filmu fonda atbalstu.

Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā oktobrī turpina dzīvot rakstnieks multimākslinieks no Šveices - Gaels Bandeljers (Gaël Bandelier), kas ir Šveices kultūras Programmas Pro Helvetia stipendiāts. Gaels Bandeljers rada netradicionālas mākslas formas, apvienojot mūziku, mākslu un tekstu. Šobrīd Bandeljers rada operas uzvedumu.

 

Pirmo reizi ir ieradušies rakstnieki no Krievijas - Anžela un Antons Nečajevi (Anzhela Nechayev, Anton Nechayev). Antons Nečajevs plāno turpināt rakstīt romānu „Sibīrijas redaktors”, kas jau ir saņēmis kritiķu atzinību un ir tulkots citās valodās. Anžela, kura ir dzimusi Moldāvijā, raksta par moldāvu un rumāņu dzīvi izsūtījumā Sibīrijā.

 

Mājā dzīvo arī divi Baltkrievu rakstnieki Sergejs Kalenda (Siarhiej Kalenda), kuri raksta romānu un īsos stāstus un Mihails Goldenkovs (Michael Goldenkov), kurš arī raksta romānus.

 

Pirmo reizi Mājā dzīvo amerikāņu tulkotāja Suzanna Makvaida (Suzanna McQuade), kura šobrīd tulko Ingas Žoludes romānu „Silta zeme.” Suzannas Makvaidas rezidenci atbalsta arī Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība, piešķirot stipendiju.

 

Jau vairākkārt bijusi un arī oktobrī Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā dzīvos dzejniece Liāna Langa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: