Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolotāji laureātu godā

Trīs Ventspils skolotāji kļuvuši par Starptautiskā Luda Bērziņa starptautiskā radošo darbu konkursa laureātiem.

Vočtava aiziet, Mūsmājas paliek

Pilsētā pazīstamā uzņēmēja un populārā zīmola Mūsmājas īpašniece Velta Vočtava nolēmusi beigt aktīvo darbību biznesā un doties pelnītā atpūtā. Viņas biznesu kafejnīcā uz Inženieru un Puķu ielas stūra turpinās vedekla.

2.lpp. Viedoklis: „Ķīlnieki”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ministru prezidentam Dombrovskim, pēc viņa sniegtās intervijas grieķu laikrakstam Vima, piedēvētas ķirurga dotības, īstenojot taupības pasākumus. Kur citas Eiropas valdības krita skarbo taupības pasākumu rezultātā, premjers, ķirurģiski precīzi, stingri, ātri un nežēlīgi piemērojot sāpīgus taupības pasākumus, tika atkārtoti ievēlēts amatā, raksta grieķu izdevums.»

3.lpp.

4. vidusskolai – starptautiska atzinība

Vakar pie Ventspils 4. vidusskolas pacēla Zaļo karogu – kā apliecinājumu saņemtajam starptautiskajam ekoskolas nosaukumam.

Policistu tiesās par brīdināšanu

Kāds Ventspils policists ir apsūdzēts par sava paziņas brīdināšanu saistībā ar atbildīgo dienestu plānoto kontrolējošo pasākumu.

No mitekļa izliktas 18 ģimenes

Par ilgstošu īres nemaksāšanu no Ventspils pašvaldības dzīvokļiem šogad izliktas jau 18 ģimenes. Vakar viņām pievienojās vēl divas.

4.lpp. Politika. Budžets 2013 – Made in Latvia

Šogad pārsteidzoši agri nākamā gada budžeta likumprojekts nodots Saeimā. Deputātiem nu būs vairāk laika to izvētīt un sagatavot priekšlikumus. Turklāt 2013. gada budžetam jau ir cita pieskaņa – vismaz oficiāli tas tapis tikai Latvijā, nevis sazobē ar ārvalstu aizdevējiem. Tajā pašā laikā ne vien opozīcijā, bet arī koalīcijas iekšienē briest konflikti, dalot nākamā gada naudu. Pieļauj, ka tas var kļūt par Dombrovska Ahilleja papēdi.

Abortu dilemma

Nespējot vienoties, tā dēvēto abortu jautājuma darba grupu pametuši vairāki tās locekļi, pamatojot, ka tās vadītājs Imants Parādnieks uzvedas nekonstruktīvi un demagoģiski. Neskatoties uz to, aborta ierobežošanas un dzimstības palielināšanas pasākumi guvuši atbalstu un tālāk tiks virzīti izskatīšanai Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijā.

Ar pateicību vien nepaēdīsi

Nākamā gada budžetā līdzekļus Valsts probācijas dienesta funkciju atjaunošanai valdība nav atradusi. Taču, redzot, kā vēl šogad valsts maka turētāji dāsni dalīja prēmijas citiem ierēdņiem, dienesta darbinieki vairs neklusē un ir gatavi iestāties par savām un sabiedrības interesēm.

5.lpp. Darbs un nauda. Darbu meklē internetā

Meklējot darbu, bezdarbnieki vēršas ne tikai Nodarbinātības valsts aģentūras vietējā filiālē, bet izmanto arī internetā pieejamo informāciju, kā arī dodas konkrēti uz tiem uzņēmumiem, kur viņi gribētu strādāt.

6.lpp. Sports. Pasaules čempionātā velna ducī

Jaunie Ventspils basketbolisti Kārlis Lasmanis, Elvis Čoders, Ģirts Pinete un Artis Blumbergs pasaules čempionātā 3x3 basketbolā U18 vecumā grupā palika soļa attālumā no izslēgšanas, tā nesasniedzot pašu nosprausto mērķi, tomēr gluži neapmierināti par sasniegto puiši nav.

Jātniekiem trīs zelta medaļas sezonas kopvērtējumā

Ar divu dienu sacensībām sporta centrā Kleisti noslēgusies Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas vasaras sezona, kuras kopvērtējumā pie trim zelta godalgām tikuši sporta kluba Demora jātnieki.

Ventspilnieki grib rīkot olimpiādi

Ventspils pilsētas pašvaldība iesniegusi pieteikumu Latvijas Olimpiskajā komitejā, lai kandidētu uz Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādes rīkošanu 2013. gada jūnijā.

7.lpp. Skatuve.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: