Izmaiņas bērnu ēdināšanas izmaksām pirmsskolas izglītības iestādēs, kas paredzē to samazināt jaunākajiem audzēkņiem, stāsies spēkā 1. oktobrī.

Ar 1. oktobri pirmsskolu audzēkņu vecāki par bērniem vecumā no 1,5 līdz 3 gadiem līdzšinējā pusotra lata vietā maksā 1.30 latus par vienas dienas ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē. Bērniem no 3 gadiem maksa par ēdināšanu paliks nemainīga – Ls 1,50.

 

2012. gada 1. jūnijā stājušies spēkā Ministru kabineta noteikumi Nr. 172 „Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem”. Noteikumi nosaka enerģijas un uzturvielu normas izglītojamajiem, izglītojamo ikdienas ēdienkartē iekļaujamos un neiekļaujamos pārtikas produktus, kā arī uztura pievienojamā sāls un cukura daudzumu.

 

Līdz šim normatīvie akti nenoteica vienas dienas enerģijas un uzturvielu devas, nebija noteikta arī ēdienreižu enerģētiskā vērtība. Jaunajos noteikumos noteikts uztura enerģijas sadalījums katrai ēdienreizei, kā arī atšķirīgas uzturvielu normas bērniem vecumā no 1 – 3 gadiem un bērniem vecumā no 4 – 6 gadiem. Līdz ar to atšķirīga turpmāk tiks noteikta arī vecāku maksa par bērna ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: