Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Garīgi stiprināja sportistus

Dāvana, iespējas un noderīgs – tie ir trīs vārdi, kas visspilgtāk raksturo iespaidus, ko baptistu draudzes sludinātājs Pēteris Tervits guvis, strādādams par kapelānu Londonas paraolimpiskajās spēlēs.

Satiksmi regulēs luksofors

Lasītāji uztraukušies par transporta kustības virzību pēc viadukta remonta beigām, proti: kā uz viadukta nokļūs pa Kurzemes ielu braucošie transporta līdzekļi?

2.lpp. Viedoklis: «Likumsakarīgi negadījumi» laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ministru prezidents ir kā dators, kurš no galvas zina skaitļus un bezkaislīgi pamato visus lēmumus. Taču paļauties uz datoru, kuru kāds ieprogrammējis darbībām konkrētās situācijās, nav droši. Tas, tāpat kā ar gramatikas labotāju datorā, kas nekādi negrib saprast, ka Zatlers ir pareizi uzrakstīts, piedāvājot uzvārdu labot uz Hitleru. Lūk, tomēr paša spēja izvērtēt un valsts specifikas pārzināšana ir vajadzīga.»

3.lpp.

Pārbauda celtniecības objektus

Šonedēļ divas dienas Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārstāvji pārbaudīja Ventspilī celtniecības objektus, kurus būvē ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu.

4.lpp.

Bībele, lādes, glezna un pulkstenis

Pils restaurētajās telpās, arī kapelā, kapitula zālē un ordeņa brāļu guļamistabā, jaunajā ekspozīcijā izstādīti vērtīgi priekšmeti. Pirms restaurēšanas daudzi no tiem bija ļoti sliktā stāvokli, bet tagad mirdz visā godībā.

5.lpp.

Profilaktiski parūpēties par veselību

Valsts ir nodrošinājusi iespēju ikvienam iedzīvotājam reizi gadā bez maksas aiziet uz profilaktisko pārbaudi pie ģimenes ārsta, un ne tikai. Taču retais izmanto šīs iespējas.

Grib spēcināt sirds izmeklēšanas metodes

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ārsts Vitālijs Celms mūsu slimnīcā vēlas ieviest tādas sirds izmeklēšanas metodes, kas atbilstu Gaiļezera slimnīcas līmenim.

6.lpp. Sports. Pučinskis – augusta labākais treneris

Par Latvijas futbola Virslīgas augusta mēneša labāko treneri Latvijas Futbola federācijas un biedrības Latvijas futbolaVirslīga balsojumā atzīts FK Ventspilsgalvenais diriģents Jurģis Pučinskis.

Basketbolisti kvalificējušies finālturnīram

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība ar uzvaru noslēgusi 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru un nākamajā gadā jau septīto reizi pēc kārtas spēlēs tā finālturnīrā.

Futbola izlasei vēl viens zaudējums

Otro zaudējumu divās aizvadītajās 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēs piedzīvojusi Latvijas futbola valstsvienība, kas izbraukumā ar 1:4 atzina Bosnijas un Hercegovinas izlases pārākumu.

7.lpp. Dzīvesziņa. Atzīstot bezspēcību, ieguvu brīvību

Daudzi cilvēki sirgst no dažādu veidu atkarībām. No ķīmiskajām vielām, kas maina apziņu, no darba, ēdiena, seksa, azartspēlēm, no citiem cilvēkiem. Jebkura atkarība ir verdzība, jo cilvēks vairs nespēj kontrolēt savu dzīvi, nolemti pakļaujoties vājprātīgajai dziņai. Daudziem tā arī neizdodas atbrīvoties no šī jūga. Savā pieredzē dalās ventspilniece, kas pārvarējusi alkohola atkarību.

Attīrot sevi, uzpeld arī sārņi

Ar auras fotogrāfi Ilze Svētiņu iepazinos pirms diviem gadiem. Nu viņa izmanto arī mūzikas meditāciju, ļaujot cilvēkam izjust savu būtību un iemīlēt sevi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: