Ķeguma mototrasē Zelta zirgs notika sestais – noslēdzošais – Eiropas čempionāta posms kvadriciklu klasē, kurā ar labām sekmēm startēja arī Rodeo MX Racing Team un MotoparkaKandava Sumata MX Racing Team braucēji. 

Jau brīvajos treniņos un kvalifikācijas braucienos mūsu sportisti uzrādīja ļoti labus rezultātus – Edgaram Meņģelim (Rodeo) bija trešais labākais, Kārlim Meldrājam (Sumata) – sestais, bet Ralfam Reinfeldam (Sumata) – vienpadsmitais. Tas viesa pamatotas cerības, ka arī pašās sacīkstēs mūsējie varētu būt starp labākajiem.

Pirmajā finālbraucienā labākais no latviešiem bija Meņģelis, kas, neraugoties uz ne pārāk labo startu, spēja aizcīnīties līdz ceturtajai pozīcijai. Uzreiz aiz viņa finišēja Meldrājs, bet Reinfelds noslēdza labāko desmitnieku.

Diezgan līdzīgi mūsējiem klājās arī otrajā finālbraucienā – ceturtais atkal bija Meņģelis, Meldrājs finišēja sestais (par vienu pozīciju zemāk nekā pirmajā), bet Reinfelds saglabāja desmito vietu. Divu braucienu summā Meņģelis ieņēma ceturto vietu, Meldrājs – piekto, bet Reinfelds – devīto.

Sešu Eiropas čempionāta posmu kopvērtējumā visaugstāk atradās Meldrājs – piedaloties visu posmu mačos, viņš izcīnīja augsto piekto vietu. Jāatzīmē arī Edgara Meņģeļa sasniegums otrā posma sacensībās Vācijā, Reutlingenas trasē, kurā viņš, izcīnīdams pirmo vietu divu braucienu summā, veica vēl nebijušu ierakstu Latvijas motosporta vēsturē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: