Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ventspils meteostacijai pietrūkst naudas

Trūkstot dažiem tūkstošiem latu, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs plāno no 20. augusta Ventspils novērošanas stacijā pāriet uz automātisko darba režīmu, atlaižot no darba piecus meteorologus. Ventspilniekiem tas varētu nozīmēt rūpnieciskās drošības līmeņa samazināšanos.

Kombuļu Inese plosās Piltenē

Daudzi ir sašutuši par Piltenes kultūras dzīves kūrētāju atļaušanos sarīkot koncertu, kurā Kombuļu Inese trakojusi ar kailiem pupiem un sniegusi autogrāfus uz plikiem dibeniem.

 

2.lpp.Viedoklis. “Dažādā Latvija”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Reizi pa reizei der apbraukāt Latviju, lai zinātu, kur tu dzīvo un kas šajā valstī notiek. No tradicionālajiem ziņu avotiem – medijiem – realitāti izzināt un izprast nav iespējams. Viedoklis par Latviju ir visiem, tai skaitā tiem, kuri par Latviju spriež, skatoties no savas mājas vai dzīvokļa loga vai no lidmašīnas iluminatora.»

3.lpp.

Skaistākos katūna tērpus šuj Talsos

Kurzemes katūna ballē Piejūras brīvdabas muzejā noskaidrotas konkursa Šuju pati uzvarētājas. Pirmo vietu ieguva talseniece Sandra Brēmane.

Tīrākā piekraste –Ventspils pusē

Latvijas jūras piekrastes monitoringa rezultāti liecina, ka vistīrākā piekraste ir Ventspils apkārtnē.

4.lpp. Novadā. Užavnieki lepojas ar savu sētu

Pēc gada pārtraukuma Užavā atjaunota tradīcija vērtēt pagasta sakoptākās sētas. Šoreiz konkursa dalībniekus vienoja moto Es i lepns par savu sētu.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Tex Mex – Trīs bumbu spēļu čempioni

Izcīnot ceturto vietu minifutbola turnīrā, pirmo strītbolā un otro pludmales volejbolā, par Olimpiskā centra Ventspils Trīs bumbu spēļu šā gada čempioni kļuvusi Klondaikas vienība Tex Mex.

Basketbolisti iekļuvuši otrajā kārtā

Izcīnījuši divas uzvaras, kā arī reizi piedzīvojuši zaudējumu, Latvijas U18 izlases basketbolisti kvalificējušies Eiropas čempionāta otrās kārtas grupu turnīram, kurā mūsu pretinieki būs Krievijas, Horvātijas un Slovēnijas vienaudži.

Žigajevs atriežas ar uzvaru

Pēc 11 mēnešu pārtraukuma laukumā atkal atgriezies viens no agrākajiem FK Ventspils līderiem – pussargs Jurijs Žigajevs. Tas notika Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē izbraukumā pret Gulbeni, kurā ar 2:1 pārāki bija mūsējie.

                             

7.lpp. Intervija. Vienkāršs, sirsnīgs un muzikāls valodnieks

Ventspils Augstskolas profesors JĀNIS SĪLIS, dēvēts par Džo, intervijas laikā bieži smaida un nekautrējas nosaukt vēl vienu savu iesauku – Lācītis. Viņš stāsta arī par to, kā pirms pieciem gadiem, ignorējot ķermeņa raidītos signālus, piedzīvojis infarktu. Par laimi, slimnīcā, klātesot kardiologam Andrejam Ērglim, kurš tūdaļ glābis no Ventspils atvestā pacienta dzīvību. Šis notikums bija brīdinošs klauvējiens, un pēc tam Jānis uz dzīvi sāka raudzīties savādāk, saprotot, ka jāsamazina slodze. Ar Ventspils Augstskolu profesors ir kopā 15 gadus. Ventspils dome filoloģijas zinātņu doktoram Sīlim augustā piešķīra pilsētas Lielo balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: