Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rūpējas par ielas rotu

Aija un Jānis Staķavi ne tikai aizrautīgi kopj savu dārzu, bet arī no sirds rūpējas par piegulošās teritorijas zaļo rotu un piecām no nociršanas izglābtajām liepiņām.

Uz veloceliņiem pagaidām nesoda

Ventspils pārliecinoši iekaro vēl vienu neformālu titulu – tā kļūst par velotūrisma līderi Latvijā. Pilsētā veloceliņu kļūst arvien vairāk. Pēc CSDD informācijas, šogad aptuveni 100 ventspilnieku nokārtojuši eksāmenus un ieguvuši velosipēda vadītāja apliecības.

 

2.lpp.Viedoklis. “”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Cik atceros no bērnības, Ventspilī bija viens centrālais komisijas veikals, tur, kur tagad atrodas GE Money Bank filiāle (pat grūtu iztēloties, kā tas īsti bija!), taču kopš Second hand preču ienākšanas Latvijā, otrreizējas lietošanas preču veikalu mūsu pilsētā ir daudz, daudz vairāk. Arī lietotu apģērbu valkāšana piedzīvojusi pat modes kliedzienu un ieņēmusi daudz ievērojamāku vietu sabiedrībā.»

3.lpp.

No kuģa nenolaiž Kiribati pilsoņus

Ventspils ostā no kuģa neļauj nokāpt deviņiem Kiribati pilsoņiem, jo viņu pases Latvijā nav atzītas.

 

4.lpp.

Ziedu paklāju festivāla putni aizlidojuši

Pilsētas svētki un arī 12. Starptautiskais ziedu paklāju festivāls jau palikuši pagātnē. Vien atlicis pavilkt svītru un saskaitīt guvumu. Protams, kā pievienotā vērtība to veidotājiem un skatītājiem palikušas pozitīvās emocijas, saņemtie smaidi un apbrīna, kā arī krāsu prieks, kas iemūžināts neskaitāmos fotoattēlos.

5.lpp. Dzīvesziņa. Vecus spoguļus ierokam zemē

Ar mantu ziedošanu jāuzmanās, uzskata reģe Sanita Sīkle, jo ir gadījumi, kad devējs ņēmējam dod ar nolūku viņam kaitēt.

Mantas attīra, izmantojot uzlādētu ūdeni

Alberts Kokins dabas enerģētikas pētnieks

– Es domāju, ja cilvēku pievelk kāda prece – vienalga jauna vai lietota, pārtikas vai nepārtikas – tā viņam der, ir vajadzīga. Iegājuši veikalā, intuitīvi jūtam – tas man patīk, to labprāt vilkšu mugurā. Daba cilvēku savieno ar konkrēto pirkumu, kas viņam vajadzīgs.

6.lpp. SportsGrīvai olimpiāde beigusies

«Es nespēju aptvert, ka viss ir beidzies, ka viss beidzies tā. Neizdevās tikt galā ar ieskrējienu – bija baigi mainīgs vējš,» neslēpjot rūgtumu par neveiksmīgajām sacensībām, saka Lauma Grīva, kas savā olimpiskajā debijā ieņēma 28. vietu.

Jātniekiem izturības sacensības Lietuvā

Jātnieku sporta kluba Demora sportisti, gūstot jaunu un vēl nebijušu pieredzi, ar labiem panākumiem startējuši starptautiskajās Žemaitijas kausa 2012 izturības sacensībās Lietuvā, Rietavā.

Trešajā posmā triumfē Mazais/SportosimVisi.lv

Noslēgušās Ghetto Basket šīs sezonas Ventspils posmu sacensības; pēdējā no posmiem sportistiem savu meistarību un punktu gūšanas prasmes nācās demonstrēt spēcīgā un brāzmainā vējā.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

1927. gads... Ķildīga sieva. 9. augustā ap pusdienas laiku ejot pa Katoļu ielu jau pa gabalu bija dzirdama stipra sieviešu bļaustīšanās un ķērkšana. Kā vēlāk noskaidrojās, tad traci sacēlusi kāda ķildīgas dabas īrniece G., dzīvojoša Katoļu ielā 23, kura, lai apmierinātu savas acumirklī uznākušās dusmas, ieskrējusi blakus īrnieces E. dzīvoklī, un mēģinājusi to piekaut. E. Spēka ziņā izrādījusies stiprāka un dūšīgi vien izskrāpējusi seju G., tā kā pēdējai tagad jāstaigā ar aizsietām acīm.

Ventspilnieku receptes

Jūrkalnes Zaķu kroga saimnieces EVIJAS ANDŽĀNES-KALNIŅAS

PELĒKĀ MAIZĪTE

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: