Piektdien pansionātā un bērnu namā „Selga” notiks bērnu nama 20 gadu jubilejas svinības.

Pasākumā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, bijušie un esošie darbinieki un audzēkņi, kā arī bērnu nama ilggadīgie draugi un sponsori, bez kuru nesavtīgās palīdzības nav iedomājama bērnu nama ikdiena.

 

Pasākumu vadīs Ventiņu stāstniece Līga Reitere, bet ar saviem priekšnesumiem viesus priecēs bērnu nama audzēkņi.

 

Bērnu nams savu darbību uzsāka 1992. gada 21. jūlijā pansionāta „Selga” telpās. Kopš tā laika pajumti un aprūpi saņēmuši 163 bez vecāku gādības palikuši Ventspils pilsētas bērni un jaunieši. No izveidošanas pirmās dienas bērnu namā strādā tā vadītāja Mārīte Laipniece, sociālais pedagogs Inguna Tīle un auklīte Brigita Laiva, rūpējoties un veltot sirds siltumu bez vecāku gādības palikušo bērnu audzināšanai.

 

Pašlaik bērnu namu par savām mājām sauc 30 bērni un jaunieši. Iestāde katram bērnam nodrošina iespēju saņemt izglītību, atbilstoši vecumam, spējām un interesēm – pirmskolas izglītība bērnudārzos, pamatskola, vidusskola, arodizglītība, speciālā skola, sanatorijas skola, augstākās izglītības mācību iestādes. Savas radošās spējas audzēkņi izkopj, darbojoties dažādos ārpusskolas pulciņos, kā arī grupu nodarbībās bērnu namā. Audzēkņiem ir iespēja apmeklēt koncertus, teātra izrādes, sporta pasākumus gan Ventspilī, gan Rīgā.

 

Bērnu nams „Selga” savu darbību cenšas organizēt tā, lai bērni justos un dzīvotu kā ģimenē, saņemtu darbinieku un pārējo audzēkņu atbalstu un sapratni, bet problēmsituācijās – profesionāļu padomu.

 

Bērnu nama darbinieki īpašu uzmanību velta audzēkņu veiksmīgai iekļaušanai sabiedrībā, sagatavošanai patstāvīgai dzīvei pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanas. Lai to sasniegtu, bērnu nams iesaistās dažādos projektos un aktivitātēs. Tā no 2011. gada decembra, pateicoties Ventspils pilsētas domes un Labklājības ministrijas finansējumam, bērnu namā „Selga” darbojas „Jauniešu māja”. „Jauniešu māja” attīsta jauniešu sociālās un praktiskās dzīves prasmes, nodrošina viņu neatkarību un veiksmīgu patstāvīgas dzīves uzsākšanu.

 

„Jauniešu mājā” dzīvo bērnu nama audzēkņi, sākot no 15 gadu vecuma. Tur viņi mācās pilnībā uzņemties rūpes par sevi – patstāvīgi gatavot ēst, plānot savus izdevumus, uzkopt telpas, kā arī veikt citus darbiņus, bez kuriem nav iedomājama ikdienas dzīve.

 

Bērnu namam ir atbalstītāji un sadarbības organizācijas gan Latvijā, gan ārzemēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: