Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Demogrāfiskais sprādziens novadā

Ziru pagastā, kurā ir tikai 541 iedzīvotājs٭un iepriekšējos gados dzimuši pa vienam diviem mazuļiem gadā, un cits gads bijis pavisam tukšs, šogad pasauli ieraudzījuši 6 bērniņi un vēl vismaz 2 drīzumā gaidāmi. Arī kopumā visā novadā reģistrēto mazulīšu skaits šī gada septiņos mēnešos ir krietni lielāks nekā iepriekšējos gados.

Ventspils – Eiropas Gada pašvaldība

15 pašvaldību konkurencē Ventspils izpelnījusies Latvijas Pašvaldību savienības titulu Eiropas Gada pašvaldība 2012.

2.lpp.Viedoklis. “Spēks cilvēkos”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Vakar pat visrūdītākais profesionālā sporta dzīves analfabēts zināja, kas notiek Londonā. Par pludmales volejbolistiem Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu runāja, uztraucās, priecājās visa Latvija. Un ne tikai vakar, un ne tikai par viņiem. Ikviens Latvijas olimpiskās komandas pārstāvis Londonā ir labākais savā sporta veidā. Būt tur jau ir sasniegums. Olimpiādē visi ir labi, visi ir spēcīgi. Medaļu ieguvējus no pārējiem šķir vien sekundes simtdaļas, daži punkti vai milimetri.»

3.lpp.

Amerikāņi pievērš vingrošanai jauniešus

Ar paraugdemonstrējumiem Ventspilī sākušās vadošās ASV ielu vingrošanas organizācijas treneru un kustības vadītāju meistarklases Latvijā.

Pilsētas svētku apmeklētāju rekords

Pašvaldība lēš, ka šogad Ventspils pilsētas svētku pasākumus kopumā apmeklējuši aptuveni 130 tūkstoši cilvēku – tas ir vairāk nekā iepriekšējos gados.

Kurzeme palika bez televīzijas

Pērkona negaisā, kas aizvakar plosījās teju visā Kurzemē, daļa iedzīvotāju, tostarp arī Ventspils un novada iedzīvotāji, palika bez iecienītajām Latvijas televīzijas programmām. Piedevām tika traucēta arī elektrības padeve.

 

4.lpp. Novadā. Ugālē būvēs katlu māju

Pēc vairāku mēnešu vērtēšanas beidzot zināms, ka novada pašvaldības uzņēmuma Ugāles nami iesniegtais projekts par jaunas katlu mājas būvniecību Ugālē ir atbalstīts.

Sargā mājas, kur atgriezties bērniem

Zireniecei Lienītei Pūpoliņai bija – un joprojām ir! – iespēja dzīvot Norvēģijā, tomēr viņa atgriezās Latvijā.

5.lpp. Intervija. Baiba: Es tomēr esmu latviete!

Vārveniece BAIBA PRŪSE ir viena no nedaudzajiem kampaņas Mana jūra dalībniekiem, kas gar krastu nogāja 500 kilometru. Ekspedīcijas laikā pētīts vides piesārņojums, Baiba pievērsa uzmanību arī erozijai, jo, iespējams, tā būs viņas bakalaura darba tēma. Studējot Dānijā vides menedžmentu, latviete arī strādāja – suņu un kaķu viesnīcā. Baiba vēl nav izlēmusi, kur apgūs maģistra programmu. Dānija ir viegli īstenot trakas idejas, un Baibai tas patīk, savukārt Latvijā... Latvijā tomēr ir mājas!

6.lpp. Sports. Finālā iekļūst tikai Palameika

Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensību barjeru šķēpmešanā kā vienīgā no Latvijas sportistēm spējusi pārvarēt mūsu Madara Palameika, bet otrai mūsu sportistei – Sinta Ozoliņai-Kovalai – un Līnai Mūzei sacīkstes ir beigušās.

Plēsnieks ar jaunu rekordu – septītais

Londonas olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās lieliski startēja mūsu Artūrs Plēsnieks – uzrādīdams pārliecinoši labāko rezultātu B grupā, viņš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem spēja izcīnīt augsto septīto vietu kopvērtējumā.

Latvijas stiprākais spēkavīrs – Dainis Zāģeris

Noslēdzies Siltums JumsLatvijas Spēkavīru čempionāts2012, kurā pēc divu dienu sīvas cīņas par šā gada čempionu tika kronēts talsenieks Dainis Zāģeris, bet mūsu Mareks Leitis un Oskars Martužans ierindojās uzreiz aiz labāko trijnieka.

7.lpp. Veselība. Bērns gatavojas skolai

Vēl nedaudz – un sāksies jaunais mācību gads. Vasaras brīvlaikā ierasto vaļu nomainīs skolas ikdienas stingrais režīms.

Pasargā sevi no slimībām!

Pasargāt no saslimšanas pašam sevi un tuviniekus! Šī vēlme ir tik vienkārša un pašsaprotama. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: