Ventspils pilsētas pašvaldība ir gandarīta par uzvaru Latvijas Pašvaldību savienības sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju rīkotajā konkursā „Eiropas Gada pašvaldība 2012”.

Konkurss norisinājās pirmo reizi. Paredzēts, ka katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Šis gads ir veltīts aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai.

 

„Būt novērtētiem un atzītiem par Eiropas Gada pašvaldību ir ļoti pagodinoši. Vienlaikus tas nenozīmē, ka ir sasniegta pilnība un zināmās jomās pašvaldība var atslābt. Gluži pretēji – tas uzliek vēl lielāku atbildību uzsāktā darba kvalitatīvam turpinājumam. Domājot par cilvēku aktīvu un veselīgu novecošanu, esam mēģinājuši atbrīvoties no stereotipiem, kas dažkārt valda sabiedrībā, - ka cilvēka pašsajūta galvenokārt ir saistīta ar gadu skaitli. Mūsu pašvaldības filozofija ir šāda: arī solīdos gados esošam cilvēkam ir tādas pašas tiesības uz dzīves kvalitāti kā gados jaunam un stipram. Mēs vēlamies nodrošināt labus dzīves apstākļus ikvienam cilvēkam mūsu pilsētā neatkarīgi no tautības, vecuma, reliģiskās piederības un naudas maka biezuma. Šo ceļu arī turpināsim,” norāda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

 

Pēc pašvaldību iesniegto pieteikumu izvērtēšanas 15 pašvaldības tika izvirzītas konkursa otrajai kārtai, tās klātienē apmeklēja un izvērtēja konkursa vērtēšanas komisija.

 

Konkursā noskaidroti uzvarētāji arī dažādās atsevišķās nominācijās, kā arī speciālbalvu ieguvēji. Apbalvošanas ceremonija ieplānota 14. septembrī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: