Piektdien Rātslaukumā Ventspils Pilsētas svētku atklāšanas ceremonijā pasniedza Ventspils pilsētas domes apbalvojumus – Lielo balvu un septiņas Balvas ventspilnieku izvirzītajiem laureātiem.

Apskati foto!

 

Saskaņā ar Ventspils pilsētas domes 2012. gada 27. jūlija lēmumu Ventspils pilsētas domes Lielā balva pasniegta Jānim Sīlim – Ventspils Augstskolas profesoram, valodniecības ekspertam – par ilggadēju darbu Ventspils Augstskolas studentu sagatavošanā, tulkošanas studiju programmu izstrādē un ieguldījumu tulkojumzinātnē valsts mērogā.

 

Savukārt Ventspils pilsētas domes balvas piešķirtas:

  • Inesei Aidei – H.Dorbes muzeja „Senču putekļi” vadītājai – par Ventspils pilsētas un novada kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu, Ventspils vēstures tēmu un ventspilnieku spilgtu dzīves notikumu atspoguļošanu muzeja rīkotajos pasākumos ar pilsētas literātu un aktieru piedalīšanos, rosinot bērnos un jauniešos lepnumu par savu pilsētu un tās ievērojamajiem literātiem.

  • Ļaļai Basmanovai – horeogrāfijas ansambļa „Konfetti” vadītājai – par ilggadēju darbu, gūstot atzīstamus panākumus pilsētas, valsts un starptautiska mēroga konkursos, iestudējot dažādu stilu priekšnesumus un veicinot daudznacionāla kultūras mantojuma iepazīšanu un izpratni bērnos un jauniešos.

  • Uldim Boitmanim – SIA „Olimpiskais centrs „Ventspils”” valdes priekšsēdētājam – par ilggadēju ieguldījumu Ventspils sporta dzīves pilnveidošanā un attīstībā.

  • Gunāram Dāvidam – ekskursiju kuģīša „Hercogs Jēkabs” kapteinim – par profesionālu darbību savā jomā, Ventspils tēla popularizēšanu, prasmīgi vadot ekskursijas, tā veicinot pilsētas viesiem neaizmirstamu iepazīšanos un interesi par Ventspili.

  • Jurim Pētersonam – zvejnieku kompānijas „GRIFS” valdes priekšsēdētājam – par ilggadēju veiksmīgu uzņēmējdarbību zvejniecības un kuģu remonta jomā, panākumiem zivrūpniecības nozarē, vairākkārt kompānijai gūstot atzinību kā vienai no lielākajām nodokļu maksātājām pilsētā.

  • Santai Vīkelei – Ventspils 5. vidusskolas direktora vietniecei audzināšanas darbā – par ilggadēju izcilu pedagoģisko darbu, skolēnu daudzpusīgu izglītošanu un labdarības idejas popularizēšanu, kā arī aktīvu dalību pilsētai svarīgu pasākumu organizēšanā.

  • Leldei Zviedrītei – ģimenes ārstei – par ilggadēju un nesavtīgu darbu ventspilnieku veselības sardzē, kompetenci un atsaucību darbā ar pacientiem.

Atbilstoši "Nolikumam par Ventspils pilsētas domes atzinības veidiem" Ventspils pilsētas domes Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās, savukārt Ventspils pilsētas domes balvu piešķir par augstu profesionālu un godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās.

 

Ventspils pilsētas domes Lielā balva ir Goda raksts, zelta Goda zīme, kā arī naudas summa Ls 3000 apmērā pēc nodokļu nomaksas, savukārt – Balva ir Goda raksts, sudraba Goda zīme, kā arī naudas summa Ls 500 apmērā pēc nodokļu nomaksas.

 

Kandidātus Lielās balvas un balvu saņemšanai izvirza paši ventspilnieki – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas un uzņēmumi. Par kandidātiem, kurus izvirzījis lielāks skaits ventspilnieku, iespējams balsot Ventspils portālā un aizpildīt anketas, kas publicētas laikrakstā „Ventas Balss". Pēc balsošanas rezultātu apkopošanas domes Apbalvošanas komisija, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, izvirza kandidātus apbalvojumu saņemšanai, un galējo lēmumu par apbalvojumu saņēmējiem pieņem Ventspils pilsētas dome.

 

Ventspils pilsētas domes Lielās balvas un Balvas piešķir trīspadsmito gadu. Balvu pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: