Ņemot vērā iedzīvotāju vēlmes, Ventspilī sākta programma, izbūvējot cietā seguma iebrauktuves vai ielas pie dārzkopības sabiedrībām, šodien preses konferencē informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā informēja Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas vietas izpildītāja Kristīne Duļbinska, patlaban jau ir izbūvēts ceļš Pīpiķos Staldzenes ielā, tiek būvēts Vidusceļš pie dārzkopības kooperatīva "Enkurs" un Packules rajonā. Aizupes ielā pie dārzkopības kooperatīva "Ķīmiķis" nākamnedēļ ieklās cieto segumu.

Lembergs šodien arī informēja, ka mēneša laikā tiks pabeigts darbs pie pilnīgi jauna dokumenta - "Ielu būvniecības vadlīnijas".

"Pēc mana lūguma tika veikta ielu būvniecības projektu analīze un pašu objektu analīze. Secinājums ir tāds, ka virkne Latvijas būvnormatīvu prasību nav pietiekami augstas, tās ir zemākas nekā, piemēram, Vācijā, kas rada bažas par ielu ekspluatācijas un stiprības, noturības un nestspējas ilgtspējību. Es runāju ne par pieciem-desmit gadiem, bet 20, 30, 40 gadiem. Tāpēc arī tiek strādāts pie "Ielu būvniecības vadlīnijām"," skaidroja Lembergs.

Ventspilī patlaban arī stājušies spēkā saistošie noteikumi par privāto daudzdzīvokļu māju iekškvartālu labiekārtošanas atbalsta programmu no pašvaldības puses. Programma paredz, ka minimālais atbalsts ir 50% no izmaksām, maksimālais - 80% no izmaksām.

Jaunu ielu stāvlaukuma būvniecībai paredzēts 50% atbalsts, savukārt apgaismojuma izbūvei vai renovācijai - 75% no izmaksām. Labiekārtojumam, bērnu rotaļu laukumiem, soliņiem, atkritumu urnām un konteineru laukumiem, kā arī zālienu izbūvei un rekonstrukcijai plānotais atbalsts ir 75% no izmaksām.

Attiecīgi tehniskā projekta izstrādei - 50%, brauktuvju, stāvlaukumu un tādu būvju remontam, seguma remontam - 80%, būvuzraudzībai - 50% un autoruzraudzībai - 50%. "Mēs esam gatavi veikt līdzfinansējumu," uzsvēra Ventspils mērs.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: