Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Aizņemtas par visiem 100 procentiem

Uz Pilsētas svētku laiku vietas viesnīcās, viesu un brīvdienu mājās rezervē jau pavasarī. Augusta pirmās nedēļas nogalē brīvu vietu nav ne Ventspilī, ne 15 kilometru rādiusā ap to. Pēc nedēļas šis skaitlis pieaugs līdz 30 un pat 40 kilometriem.

Sāk kult labību

Pagājušajā nedēļā novada zemnieku laukos parādījās pirmie kombaini. Sācies labības kulšanas laiks.

2.lpp. Viedoklis. “Vajadzīga pašu iedzīvotāju griba”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Jeļena Naruševiča.

«Pilsētas pašvaldība spērusi kārtējo soli pretī iedzīvotājiem – privatizēto dzīvokļu īpašniekiem daudzstāvu dzīvojamajās mājās. Jaunie domes pieņemtie saistošie noteikumi piedāvā bezprecedenta palīdzību un atbalstu daudzstāvu māju iedzīvotājiem namu iekškvartālu un tiem piesaistītās teritorijas labiekārtošanā. Pašvaldības nevarēja nekā citādi šo palīdzību sniegt, kā vien labprātīgi uzņemoties pienākumu piedalīties labiekārtošanas darbos ar līdzfinansējumu un nostiprinot to saistošajos noteikumos.»

3.lpp.

Sociālajā mājā glabā munīciju

Kāds sociālās mājas Fabrikas ielā 2a iemītnieks notiesāts par šaujamieroču munīcijas nelikumīgu iegādāšanos un glabāšanu.

Referendumus tomēr ierobežos

Saeimas deputāti, pēc prezidenta ierosinājuma atkārtoti izvērtējot grozījumus referendumu ierosināšanas kārtībā, vēl vairāk apgrūtinājuši to rosināšanu. Opozīcija sola turpināt cīņu par tautas tiesībām.

Pilsēta dod naudu pagalmu remontam

Pilsētas pašvaldība pieņēmusi Saistošos noteikumus par daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām piegulošo teritoriju labiekārtošanas līdzfinansējumu un tā piešķiršanas kārtību. Drīzumā ar skaistu un sakoptu pagalmu varēs lepoties jebkuras privatizētas mājas iemītnieki, neatkarīgi no tā, kādā teritorijā viņu māja atrodas.

4.lpp.

Ticīgie jau ir ceļā uz Aglonu

Ar dziesmām, ticību sirdī un vairākiem pāriem apavu no Ventspils Svētā Krusta Romas katoļu baznīcas svētceļojumā uz Aglonu devušies svētceļnieki.

Piejūras kempinga jaunā pārvaldniece

Kopš marta Piejūras kempingam ir jauna pārvaldniece. Iepazīsimies – Agnese Urbāne.

5.lpp. Kultūra. Arī tukšumam gleznojumā ir sava jēga

Anitai Birzgalei patīk lieli laukumi – lai otai ir, kur izvērsties! Savus darbus viņa nesauc par augsto mākslu, bet veidu, kā rosināt cilvēkus domāt. Katram Anitas gleznojumam ir savs stāsts, un viņa gandrīz vienmēr rada tikai tad, ja ir pasūtījums.

Bērnībā mikrofona vietā bija grābeklis

Ventspils Mūzikas vidusskolu šovasar beidza 17 jaunieši. Čellists Artūrs Krūmiņš iestājies augstskolā Nīderlandē, dziedātāja Ieva Karlsone studēs Anglijā, bet kordiriģente Lāsma Šteinberga uzņemta Latvijas Mūzikas akadēmijā.

6.lpp. Sports. Ugāles svētki – sportiskā noskaņā

Arī šogad Ugāles svētku laikā notika visdažādākās sportiskās aktivitātes, kurās piedalījās ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī aktīvās atpūtas cienītāji no citiem pagastiem, kā arī no Ventspils.

NJ minifutbola turnīrā labākā – Jamaica West

Noskaidroti Olimpiskā centra VentspilsTrīs bumbu spēļu NJ minifutbola turnīra uzvarētāji – par tiem kļuvuši Jamaica West spēlētāji, kas 12 spēlēs izcīnīja deviņas uzvaras, kā arī trīs reizes cīnījās neizšķirti.

Berķim/Čeporjus bronza un izstāšanās

Ar dažādām emocijām, izjūtām un sekmēm sacensības Auto24 RallyEstonia noslēgusi NJ Racing ekipāža Jānis Berķis un Edgars Čeporjus. Tā izcīnīja trešo vietu Latvijas kausa ieskaitē, bet Igaunijas rallija ieskaitē apstājās pirms pēdējā dopa.

7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības... Pirms 85 gadiem

Erosa nedarbi. Pārventā dzīvo kāds vecāks vīrs ar savu pieaugušo dēlu. Tā kā sieva tam mirusi, tad vecais vīrs nesen atpakaļ apprecējis jaunu un diezgan skaistu sievu, ar kuru, neskatoties uz lielo gadu starpību, sadzīvojis itin labi. Te nejauši kādu vakaru pagājušajā nedēļā vīrs pārsteidzis sievu, kad tā atradusies visai intīmās attiecībās ar kādu kavalieri. Paķēris, kas gadījies pie rokas, tas meties pārītim virsū, lai tos pārmācītu, bet izbrīnā palicis stāvot, jo kavalierī pazinis savu dēlu. Tamdēļ bijis neziņā, kam lai sit. Šoreiz tā lieta tā arī izbeigta, pielietojot tikai nelielā daudzumā iespaidīgus vārdus.

Pa govju taku. Akmeņu govs

Autore – Vija Zariņa

Atrodas Medņu ielas galā, pie centrālās ieejas pludmalē.

Koncepcija

Govs ir Latvijas un Kurzemes monumentālajam iezim akmenim līdzvērtīgs artefakts, kas sevī sintezē nepārejošu, arhetipisku kvalitāšu kopumu.

Radža jogas praktizētājas TAMĀRAS NOVIKOVAS

VASARAS KEFĪRA ZUPA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: