Laikraksta “Ventas Balss” pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ķemertiņu serviss – apmierinošs

Apzinot un apsekojot publiskās tualetes Ventspilī, varam droši teikt, ka tik labs ķemertiņu serviss kā mūsu pilsētā nav nekur citur Latvijā. Gan tūristam, gan vietējam ir visas iespējas nokārtot savu spiedīgo vajadzību praktiski jebkurā pilsētas vietā.

Būs jauns asfalts un maigāks reljefs

Veloceliņš posmā no Piedzīvojumu parka, apkārt Meža kapiem līdz Piejūras kempingam ir velobraucēju un skrējēju iecienīts. Taču pašā tūrisma sezonas vidū celiņu remontē – 230 metru garumā asfalta segums ir noņemts. Celiņa izmantotāji ir neizpratnē – jāgriežas atpakaļ vai jāturpina ceļš pa mežu?

2.lpp. Viedoklis: „Zeme pieder arājam”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

Valsts rezerves zemju fondā ir 23 000 hektāru zemes, bet šobrīd nav neviena atbildīgā par šo zemju apsaimniekošanu. Lauksaimnieki gribētu apsaimniekot papildu platības, jo brīvo zemju palicis maz, un zemes cenas pieaug, bet pašreiz nav skaidrs, kā tikt pie brīvajām valsts zemēm, jo likuma projekts, kas paredz noteiktu kārtību par valsts rezerves zemju fondā esošo zemju apsaimniekošanu, kārtējo reizi kaut kur iestrēdzis.

3.lpp.

Atjaunots ielas kompleksais remonts

Rūjienas ielā beidzot atsākti būvdarbi. Iedzīvotājiem radusies cerība, ka viņu neērtības, kas ilgst jau vairākus mēnešus, drīz beigsies.

Pagarināts poliklīnikas būvniecības laiks

Jaunās poliklīnikas Raiņa ielā 6/8 būvniecības un infrastruktūras izveides projekta realizācijas termiņš pagarināts par trim mēnešiem – līdz šā gada 31. decembrim.

Ventspilī slepeni tvarsta noziedzniekus

Kamēr mūsu pilsētas policisti kārtību uzrauga Liepājā, tikmēr pa Ventspili šiverē citi tiesībsargi. Visticamāk, no Rīgas.

4.lpp.

Dievnams nosvinējis 120 gadu jubileju

Pagājušajā nedēļā Ugāles sirdsskaidrā Radoņežas Sergija pareizticīgo dievnamam apritēja 120 gadu kopš tā pastāvēšanas.

Valsts kūtra noziedzības novēršanā

Valstij tiesu darba atvieglošana un piespiedu sabiedrisko darbu veicināšana nav prioritāte. Tā vietā valsts labāk izvēlas tērēt naudu likuma pārkāpēju iesēdināšanai. To pierāda attieksme pret Valsts probācijas dienestu.

Romi jūtas labi Timotejā

Pirms gada, iekārtojot Pils ielā 30 bērnu un jauniešu kristīgo dienas centru Timotejs, pieaugušie nojauta, ka galvenie klienti būs mazie romi. Tā arī notika.

5.lpp. Turpinājums. Ķemertiņu serviss – apmierinošs

6.lpp. Sports. Riteņbraucēji turpina Vietalvā

Noticis ceturtais SEB MTB kalnu riteņbraukšanas maratonu posms, kurā ar atzīstamām sekmēm startēja arī vairāki mūsu sportisti. Kā jau šosezon tas ierasts, labāko rezultātu no ventspilniekiem tautas klasē sasniedza Uldis Ālītis.

Bez zaudējumiem Jamaica West un Tārgale

Aizvadītas pirmās trīs no piecām Olimpiskā centra Ventspils Trīs bumbu spēļu NJ minifutbola sacensību dienām, kurās bez zaudējumiem pagaidām turpina spēlēt tikai divas vienības – Jamaica West un ZS Krasti/Tārgale.

Olimpieša portrets: Lauma Grīva


7.lpp. Kultūra. Videoklips un dzīve Rīgā

Madara Grēgere šovasar ne tikai aktīvi koncertē kopā ar grupu 

4vēji, bet arī piedalās dziesmas Miljons domu nakts videoklipa filmēšanā. 

Baptistu draudzei dzejas krājums

Ventspils baptistu draudze apkopojusi māsu un brāļu rakstītos dzejoļus krājumā Pirmais solis. Izveduma veidotāji cer, ka būs arī nākamais.

Egijas paklājs smaržo pēc kanēļa

Konkursā Zelta rokas nominācijā Mājas tekstils šogad uzvarēja ventspilniece Egija Gribuste. Materiālu dizaina speciāliste izveidoja brūnu paklāju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: