Valsts reģionālās attīstības aģentūra ir saskaņojusi pašvaldības ierosināto Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī” īstenošanas termiņa pagarinājumu par trīs mēnešiem, līdz 2012. gada 31. decembrim.

Projekta īstenošanas termiņa pagarinājums ir nepieciešams, jo iepirkuma par medicīniskā aprīkojuma piegādi jaunajai poliklīnikai ietvaros pretendentu piedāvājumi pārsniedz šim mērķim paredzētos līdzekļus, kā rezultātā piegādes līgumu un iekārtu piegādi nav iespējams veikt sākotnēji paredzētāja termiņā. Atklāts konkurss par aprīkojuma piegādi atkārtoti ir izsludināts š.g. 10. jūlijā, ar piedāvājumu iesniegšanas termiņu 2012. gada 17. augusts.

Vienlaikus jāmin, ka Projekta īstenošanas termiņa pagarinājumā paredzēts  laiks ar Projekta aktivitāšu īstenošanu saistītu, t.sk. ar medicīniskā aprīkojuma piegādes līguma saistību izpildes uzraudzību, maksājumu veikšana, atskaišu sagatavošanu u.tml. uzdevumu veikšanai.

Atbilstoši noslēgtajam būvdarbu līgumam ar Pilnsabiedrību „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS Būvvadība, RBSSKALS Būvsabiedrība un Ostas celtnieks”, par jaunās poliklīnikas būvniecību Raiņa ielā 6/8 Ventspilī, Projekta ietvaros bija izveidojusies finanšu resursu ekonomija, ko ar Valsts reģionālās attīstības aģentūras atbalstu, pašvaldība novirzīs medicīniskā aprīkojuma iegādei. Jāuzsver, ka papildus sākotnēji plānotajam, jaunajās poliklīnikas telpās kvalitatīvu ambulatoro pakalpojumu sniegšanai būs pieejamas funkcionālas masāžas kušetes, veloergometrs rehabilitācijai ārstnieciskās vingrošanas zālē un specializētais medicīniskais slīdceliņš.

Jaunā ambulatorās veselības aprūpes centra būvniecība notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektā „Ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu attīstība Kurzemes reģionā – Ventspilī”, un jau 2012. gada rudenī ir paredzēts atklāt jaunu trīs stāvu ēku 2 059m2 platībā, nodrošinot infrastruktūru 6 ģimenes ārstu kabinetiem, līdzšinējo 2 vietā.

Šajā projektā par būvdarbu uzvarētāju atzīta Pilnsabiedrība „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS Būvvadība, RBSSKALS Būvsabiedrība un Ostas celtnieks”, nodrošinot vidēji 20 darba vietas.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 2,2 miljonu LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 1,8 miljoni LVL (82% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācija 50 tūkstoši LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējums projekta ieviešanai 353 tūkstoši LVL apmērā. 

Plānotais projekta īstenošanas laiks ir no 2010. decembra līdz 2012. gada decembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: