20. jūlijā Ventspilī un 23. Jūlijā Liepājā projekta Baby Box – vieta bērna dzīvībai jeb Glābējsilīte vadītāja Laura Zvirbule skaidros, kāda ir projekta ietvaros izstrādāto Ceļa vārdu būtību.

Viesojoties Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā un Liepājas reģionālajā slimnīcā, ikvienam būs iespēja aplūkot Ceļa vārdus. Tos saņems arī slimnīcas un bāriņtiesas, lai varētu nodot tālāk Kurzemes Glābējsilītēs ievietotajiem mazuļiem un viņu jaunajiem vecākiem.

Pašlaik Latvijā ir 5 Glābējsilītes – Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē. Ir izglābtas 18 dzīvības. Katrs dzīves mirklis ir svarīgs, katrs dzīves mirklis var atstāt neiedomājami lielu iespaidu uz turpmāko dzīvi – arī bioloģisko vecāku izvēle mazuli atstāt Glābējsilītē. Pēc diskusijām ar speciālistiem un izskanējuša aicinājuma sniegt Baby Box mazulim pēc iespējas plašāku informāciju par viņa dzīves pirmajām dienām tiek īstenota ideja par Ceļa vārdu nodošanu tām ģimenēm, kurās savu vietu atraduši Baby Box bērni.

Ceļa vārdus veido projekta himna, vēstules vecākiem un mazulim, kā arī visas tās mantiņas, kas tikušas atstātas kopā ar mazuli Glābējsilītē. Vēstule mazulim – par viņa dzīves pirmajiem mirkļiem, bet vecākiem – vai, kā un kad ar savu bērnu runāt par to, ka viņš ticis atstāts Glābējsilītē. Šī materiāla tapšanā ar padomu palīdzēja RSU Psihosomatikas klīnikas ārsti-psihoterapeiti (www.psihosomatika.lv).

Tikšanās laikā būs iespējams uzdot jautājumus gan projekta vadītājai, gan slimnīcu un bāriņtiesu pārstāvjiem.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca (jaunā korpusa konferenču zāle, ieeja no Vasarnīcu ielas)
2012. gada 20. jūlijs
Plkst. 15.00

Baby Box jeb Glābējsilīte ir vieta, kur vecāki var anonīmi atstāt savu mazuli. Tāpat tā ir vieta, kur vēlreiz aizdomāties, vai tik tiešām esmu gatavs atteikties no sava mazuļa. Bērnam vislabāk ir būt kopā ar saviem vecākiem.

Pie katras Latvijas Glābējsilītes atrodama informācija, kur meklēt gan emocionālu, gan praktisku palīdzību. Glābējsilīte ir traģiska nozieguma profilakses projekts. Glābējsilīte ir izeja vienīgi tad, ja nākamais solis būtu noziegums. Savu bērnu pametot vai pastrādājot šausmīgu noziegumu, mazuli atgūt atpakaļ nevarēs nekad. Mazuli, kas atstāts Glābējsilītē, atgūt var – kamēr viņš nav oficiāli adoptēts un ja bāriņtiesa lemj, ka atgriešanās pie bioloģiskajiem vecākiem ir bērna interesēs. Pie Baby Box nav ne kameru, ne apsardzes.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: