"Ventspils reiss" saņēmis jauno zemās grīdas lielas ietilpības autobusu "Mercedes-Benz Citaro C", kas jau izrādīts ventspilniekiem.

Autobuss, kurā ir 33 sēdvietas un vairāk nekā 100 stāvvietas, tiks izmantots pasažieru pārvadājumiem Ventspils pilsētā. "Ventspils reiss" pakāpeniski jau iepriekš nomainījis mazas ietilpības autobusus, taču lielas ietilpības autobusi pēdējo reizi iegādāti 2000.gadā - pieci no tiem vēl kursē pilsētas maršrutos, taču tie savu laiku jau faktiski ir nokalpojuši un drīzumā tiks nomainīti. Pirmais solis lielas ietilpības autobusu nomaiņā ir "Mercedes-Benz Citaro C" iegāde par vairāk kā 200 000 latu, informēja SIA "Ventspils reiss" valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis.

"Jaunais "Mercedes-Benz Citaro C2" autobuss ir pirmais šāda tipa transporta līdzeklis ne tikai pašvaldības SIA "Ventspilsreiss" autoparkā, bet Baltijas valstīs vispār. Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes "Mercedes-Benz" autobusiem, jaunais pilsētas autobuss "Citaro C2" ir ne tikai daudz komfortablāks, bet arī vidēji par 11% ekonomiskāks tā izmantošanā," informēja "Domenikss" ģenerāldirektors Viktors Troicins.

"Šāda autobusa iegāde ir nozīmīga visiem pilsētniekiem, bet īpaši tiem, kuri pārvietojas invalīdu ratiņos, kā arī vecākiem ar bērnu ratiņiem, jo jaunais autobuss īpaši piemērots viņu vajadzībām - zemā grīda pasažieriem atvieglo transporta līdzekļa lietošanu," informēja Lieģis.

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: