Latvijas Vieglatlētikas savienība darījusi zināmu valsts izlases sastāvu dalībai Eiropas čempionātā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, un starp šiem sportistiem ir arī vairāki ventspilnieki.

Par unikālu gadījumu noteikti var saukt māsu došanos uz vienu čempionātu un startēšanu vienā disciplīnā – tāllēkšanā piedalīsies Māra un Lauma Grīvas. Laumas personiskais rekords ir 6,86 metri, bet šajā sezonā viņas tālākais lēciens līdz šim bijis 6,38 metri. Tiesa, optimismu raisa pēdējā laika rezultātu stabilitāte, jo visās sacensībās lēcieni regulāri bijuši 6,20-6,30 robežās. Māra pagājušajā sezonā lēca 6,59 metrus, tā izpildot Eiropas čempionāta normatīvu, bet šogad labākais lēciens līdz šim bijis 6,30 metri tāls. Viņai tā būs debija Eiropas čempionātā. 

Protams, mūsējie būs arī šķēpmešanā. Dāmu sacensībās uz starta izies Latvijas rekordiste un šīs sezonas tālākā metiena autore Madara Palameika (64,51; 61,15) un Sinta Ozoliņa-Kovala, kas šosezon šķēpu raidījusi 60,70 metrus tālus, un tas ir viņas personiskais rekords.

Rezervistos iekļauts pieredzējušais šķēpmetējs Ēriks Rags, kurš šosezon gan piedalījies vien divos mačos un ar tāliem metieniem nav izcēlies. Viņš startēs Helsinkos, ja kaut kādu iemeslu dēļ sacensības ies secen Vadimam Vasiļevskim, Andim Kovalam vai Zigismundam Sirmajam.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā risināsies no 27. jūnija līdz 1. jūlijam, bet Latviju kopumā tajā pārstāvēs vairāk nekā 20 vieglatlētu.

Foto: Māra (no kreisās) un Lauma jau var gatavoties pirmajam kopīgajam Eiropas čempionātam, bet Gundegai jāpacenšas, lai ar laiku varētu pievienoties māsām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: