Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Apstrīd policijas metodes

Divu Vārves pagasta veikalu pārstāvji ir nemierā ar policijas pielietotajām metodēm, kas provocējušas pārdevējas pārdot alkoholu nepilngadīgajiem. Policija pārmetumus noraida.

Pensionāriem grūti saprast dekoderu

Pensijas un vecāka gadagājuma cilvēkiem ne vienmēr izdodas izsekot līdzi mūsdienu informācijas tehnoloģijām, kas attīstās ļoti ātri. Par to nākas maksāt ar savu sirds mieru, nereti arī ar naudu.

2.lpp. Viedoklis: „Ļaunprātīgi izmantotāji”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Visiem ir zināms sakāmais, ka uz cita laimi savu laimi neuzbūvēsi. Bet dažiem šķiet, ka šādi teicieni radušies no zila gaisa, un ar reālo dzīvi tiem nav nekāda skara. Es teiktu, ir gan, tikai visam ir savs laiks. Labāk nevajag izaicināt likteni un labāk ir neuzzināt, cik ilgā laikā var pienākt atmaksa.»

3.lpp.

Vēršas policijā pret Jenotu saimnieci

Pret Piltenes pagasta Jenotu saimnieci Irēnu Paegli policijā vērsušies viņas kaimiņi – Ūdru ģimene. Viņi grib panākt, lai Irēna neļautu saviem lopiem klaiņot brīvā vaļā. 

Siltums kļūs dārgāks, taču ne uz visiem laikiem

Šonedēļ uzņēmumam Ventspils siltums vajadzēja izturēt karstas diskusijas ar māju apsaimniekotājiem un pilsētas iedzīvotājiem, jo uzņēmuma rīkotajā Informācijas dienā apsprieda jauno siltuma tarifu projektu.

 

4.lpp.

Dzīve kā intensīvie kursi

«Citiem koledžas biedriem bieži zvanīja mammas, man – tuvinieki, bet arī es ļoti ilgojos, lai piezvana tieši mamma. Nesagaidīju,» ar asarām atceras Svetlana Karpova.

Ceturtdaļu maksās pašvaldība

Turpmāk pašvaldība pabalstus bērnu ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādēs piešķirs arī bērniem no maznodrošinātām ģimenēm, kuri apmeklē bērnudārzu vispārējās grupiņas. Jaunie noteikumi varētu atvieglot ikmēneša maksājumus 73 bērnu vecākiem.

Alise uzvar starptautiskā konkursā

4. vidusskolas audzēkne Alise Apse uzvarējusi konkursā Мой русский un piedalījusies apbalvošanas ceremonijā Lomonosova vārdā nosauktajā Maskavas Valsts universitātē.

5.lpp.-6.lpp.TV Programma

7.lpp. Vide. Dzīvnieku traumas. Kā rīkoties?

Vasarā suņi un kaķi, tāpat kā viņu saimnieki, vairāk uzturas ārā. Šai gadalaikā arī dzīvnieki, tāpat kā cilvēki, traumas gūst daudz biežāk – tos notriec automašīnas, sakož citi dzīvnieki, kaķi izkrīt pa logu vai iesprūst tajā utt. Negadījumi beidzas ar lauztiem locekļiem, iekšēju vai ārēju asiņošanu un citām nelaimēm. Kā pasargāt savus mīluļus no savainošanās un rīkoties tādos gadījumos, ja tas tomēr noticis?

Ja suņi spētu runāt...

Dzīvnieku patversmē katram tās iemītniekam ir savs stāsts. Cilvēki uzzina tikai niecīgu daļu no tiem. Ja pamestie, spīdzinātie, nodotie suņi un kaķi spētu runāt...

8.lpp. Sports. 12 sekundes līdz Latvijas rekordam

Aigaram Matisonam, vienam no mūsu labākajiem garo distanču skrējējiem, Rakveres otrajā nakts pusmaratonā pietrūka tikai nieka 12 sekunžu, lai viņš labotu Aleksandram Prokopčukam piederošo Latvijas rekordu M40 vecuma grupā.

Pirmā uzvara tiek liepājniekiem

Ar īpaši spraigām un sīvām cīņām noslēgušās Nord trop Ventspils pirmā posma sacensības pludmales futbolā, kurās, neskatoties uz vienu piedzīvoto zaudējumu, pirmo vietu ieguva Liepājas spēlētāji.

Klāt Piedzīvojumu parka pusmaratons

Jau rīt plkst. 15 ar lielgabala šāvienu tiks dots starts trešajam Piedzīvojumu parka pusmaratonam, kam šogad pieteikušies jau vairāk nekā 1400 skrējēju un nūjotāju.

9.lpp. Intervija. Piedzīvojumu parkā varēs lēkt ar laivu

Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētāju ULDI BOITMANI aicinājām uz interviju, lai parunātu par jau sākto un vēl plānoto sporta un atpūtas būvju celtniecību. Izrādījās, ka plāni ir lieli un stāstāmā tiešām daudz. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: