Valsts kontrole konstatējusi, ka Izglītības un zinātnes ministrija, pārtraucot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētos profesionālo skolu modernizācijas projektus, tostarp arī Ventspils Profesionālās vidusskolas rekontrukcijas projektu, valsts budžetam nodarījusi 4,29 miljons latu lielus zaudējumus.

Kopumā Valsts kontrole valsts institūciju 2011. gada revīzijā konstatējusi, ka septiņās no tām turpinās iepriekšējo gadu negatīvā prakse.

Skarbākos vārdus valsts kontroliere raida Finanšu ministrijas virzienā, kuras izdevumi atalgojumam un piemaksām gada laikā pieauguši par 23%, kaut darbinieku skaits pieaudzis vien par trim cilvēkiem. Valsts kontrolei esot iebildumi arī pret Finanšu ministrijas darbinieku piemaksu sistēmu – piemaksām par kvalitāti un virsstundām. Atsevišķiem darbiniekiem Vienotības ministra Andra Vilka vadītajā iestādē piemaksas ir pat lielākas par mēnešalgu. Finanšu ministrijas centrālajā aparātā izdevumi atalgojumam palielināti par 731 270 latiem un piemaksas par darba kvalitāti saņem 44% no ministrijā nodarbinātajiem.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba uzsver, ka Finanšu ministrija ir rīkojusies negodīgi, pati sev ieplānojot algu palielinājumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: