Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Piedzīvo sadursmi ar prāmi

Maija sākumā dodoties uz Vāciju darba meklējumos, Ventspils uzņēmējs Agris Buks pat nenojauta, kādā ķibelē viņš nokļūs šajā braucienā. Trāvemindes ostā viņš piedzīvoja kompānijai Scandline piederošā prāmja Urd sadursmi.

Strīds par kaķiem Pētera ielā

Ja gribas, tad iemeslu kašķim var atrast vienmēr. Šoreiz runa ir par kaķiem, kuri mitinās Pētera ielas 30. nama pagrabā. Vieni tos baro, citi – gatavi akmeņiem nomētāt.

2.lpp. Viedoklis: „Pusbēda”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena
«Cilvēku sasvstarpējo attiecību kārtošana ir vissarežģītākie kāzusi, kādus nākas risināt. Grūtāku uzdevumu nav. Daudz vienkāršāk ir veikt dažādus matemātiskus aprēķinus ar jebkura lieluma skaitļiem vai veikt fizisku darbu vai pat apceļot pasauli. Jāsāk vien iet, un gan jau pasaule būs apstaigāta.»

3.lpp.

Gatavi vasarai un velotūrismam

Ar piedalīšanos aktīvos un atraktīvos pasākumos šosestdien ikviens var līdzdarboties Ventspils vasaras un velotūrisma sezonas atklāšanā. 

Veselīga dzīvesveida veikals

Vakar Pārventā tika atklāts veikals Ventvelo, kur var ne tikai iegādāties velosipēdus, bet arī tos saremontēt un iemācīties pareizi ar tiem braukt.

4.lpp. Izglītība. Itālijas skolā bērni ir skaļāki

Astoņiem Centra sākumskolas bērniem Comenuis programmas projekta Zinātniska pieeja Eiropā piedāvātais brauciens uz Itāliju bija viņu pirmais ārzemju brauciens bez mammas un tēta. Bērni un skolotājas Ligita Valtere un Irina Ivane Ventas Balsij atklāj savus iespaidus par Itālijā pieredzēto.

Autobusu varētu būt vairāk

Maijā gandrīz katra klase brauc ekskursijā, tāpēc aktuāls ir autobusu jautājums. Aptaujājot skolotājus, kas bieži savu audzināmo klasi ved ekskursijās, Ventas Balss centās izzināt, cik pieejams un dārgs ir pārvadātāju piedāvājums.

5.lpp. Stils un mode. Beidzot modē ir smadzenes

Viesojoties Ventspilī, Amatu mājā, modes māksliniece Šeila iedrošināja sievietes būt radošām un neskriet pakaļ augstajai modei un lielveikalu piedāvājumam. Savukārt mākslinieces darinātie un ventspilnieču demonstrētie tērpi sniedza pirmās idejas, kā pāršūt, piemēram, skapī nostāvējušus apģērba gabalus.

6.lpp. Sports. Romaņonokam sudrabs Eiropas kausā

Džudists Vjačeslavs Romaņonoks, kas pagājušajā gadā saņēma Ventspils domes Gada atzinību sportā nominācijā Cerība sportā, izcīnījis otro vietu Eiropas Džudo savienības turnīrā junioriem.

Eiropas čempionāta posmi noslēdzas Francijā

Francijā, Orleānā, notika Eiropas čempionāta finālposma sacensības BMX, kurās startēja arī seši sporta skolas Spars braucēji, no kuriem visaugstāko rezultātu sasniegt izdevās Tomam Mankum, kas izcīnīja trešo vietu spēcīgākajā (Elites) klasē.

7.lpp. Intervija. Šofera dzīve ir kā pasaka

Vārves pagasta šoferim VALĒRIJAM VARATINSKIM raksturīgs miers un nosvērtība, kā arī precizitāte un liela atbildība par viņam uzticēto darbu – skolēnu pārvadāšanu. Ik dienu viņš sāk ar lūšanu Dievam, lai visiem būtu labi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: