Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iepazīstina ar Tautas govi

Govju parādē ikviens varēs piedalīties Tautas govs tapšanā, uzlīmējot uz tās ziedu uzlīmi. Pirmie ziedi uz gotiņas jau uzlīmēti parādes ieskaņas pasākumā Rīgā.

Dzīvokļus labprātāk izīrē tūristiem

Daudzi dzīvokļu saimnieki ir pievērsušies tūristu biznesam. Viņi savus mājokļus labāk izīrē tūristiem, nevis vietējiem, jo finansiāli tas ir krietni izdevīgāk.

2.lpp. Viedoklis “Skelets skapī”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Ventspils novada domes informatīvais izdevums Novadnieks nule nosvinējis savu otro gadu. Tas nozīmē, ka ir bijis gana daudz laika izaugt no autiņiem, noslīcināt pirmos kucēnus un izveidot savu rokrakstu.»

3.lpp.

Velosipēdistu drošībai

Veloceliņu garums Ventspilī pieaudzis līdz 34 kilometriem, riteņbraucēju daudzums palielinās, tomēr joprojām daudziem nav skaidri velobraukšanas noteikumi.

Meža tulpju ziedēšanas laiks

Savvaļas jeb meža tulpes ir Latvijā diezgan reti sastopams augs. Ventspilī tās iedzīvojušās vairākos parkos. Taču ne visur tulpītes uzzied.

4.lpp. Novadā. Mūzikas pasaulē jau 20. gadu

Divu desmitu gadu laikā, kopš darbojas Piltenes mūzika skola, tā ne vien spējusi noturēties dažādu pārmaiņu laikā, bet arī izaugusi – paplašinājies audzēkņu un pedagogu skaits un dažādojies arī instrumentu klāsts, kuru spēli var šeit apgūt.

Ancē spieto amatnieki

Arī tiem, kas raksturā ir noslēgti un līdzsvaroti un savus rokdarbus darina klusumā, kādreiz vajag sanākt kopā, izrādīt savus darbiņus un izzināt citu amatnieku knifus. Šāda amatnieku kopā sanākšana Ancē šogad notika jau sesto reizi.

5.lpp. Brīvostas ziņas. Būvēja piestātnes, padziļināja ostu

Borisu Lobkovu dēvē par Ventspils ostas hidrotehnisko būvju staigājošo enciklopēdiju. Un tā ir taisnība – ilgus gadus, sākot jau ar 1966. gadu, viņš vadīja Ventspils jūras tirdzniecības ostas (tā to dēvēja toreiz) hidrotehnisko būvju nodaļu.

Ventspilī izmantoja jaunākās tehnoloģijas

Visas hidrotehniskās būves, kas Ventspils ostā tapušas kopš pagājušā gadsimta vidus, būvējuši tresta Baltmorgidrostroj (tagad AS BMGS) celtnieki. Šogad Baltijas lielākais hidroceltniecības uzņēmums svin 60 gadu jubileju.

6.lpp. Sports. Ventspilij otrais zaudējums pēc kārtas

Latvijas Virslīgas čempionātā futbolā notikušas trīs no piecām paredzētajām desmitās kārtas spēlēm, un vienā no tām jau otro zaudējumu pēc kārtas cietis FK Ventspils. Mūsējie izbraukumā ar 0:2 (0:1) kapitulēja turnīra jaunpienācējiem – Spartaka futbolistiem.

Superkausa sezona sākas Valmierā

Valmierā, Kūļu mototrasē, startēja ceturtā Battery Superkausa motosporta sezona, kurā pirmā posma sacīkstēs godalgotas vietas izcīnīja arī vairāki mūsu braucēji. Savukārt komandu kopvērtējumā visaugstāk tika Rodeo, kas kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

7.lpp. Reportāža. Ceļošanas, ziedēšanas un velo svētki

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: