No šā gada februāra Ventspils vakara vidusskolas dzīve kļuvusi vēl intensīvāka, jo ierasto dienas ritmu papildina dažādu jomu speciālistu vadītas nodarbības.

Nodarbības paplašina skolēnu redzesloku, palīdz apzināties savas spējas, motivē veidot savu karjeru, norāda uz dažādu konfliktu risināšanas iespējām, māca palīdzēt sev.

Sadarbībā ar SIA „Corporate solutions” Ventspils vakara vidusskolā tiek īstenots Eiropas Sociālā fonda projekts „Alternatīvu sociālās rehabilitācijas un sociālā atbalsta pasākumu kopums Ventspils vakara vidusskolas bērniem un jauniešiem, tai skaitā romiem”.

Šobrīd Projekta ietvaros trīs izstrādāto motivācijas un sociālās rehabilitācijas programmu ieviešanā ir iesaistīti 150 bērni un jaunieši līdz 25 gadu vecumam.

Projekta koordinatora asistente Iveta Rubene uzsver: „Maldīgi ir domāt, ka projekta aktivitātēs tiek iesaistīti tikai jaunieši, kuriem iepriekš bijušas nopietnas atkarības vai citas problēmas. Projekta galvenais mērķis ir veikt nozīmīgu preventīvo darbu, lai pēc iespējas plašākam jauniešu lokam parādītu tās iespējas, kuras viņi līdz šim nav apzinājušies.”

Jauniešiem tiek piedāvātas daudzveidīgas nodarbības, piemēram, motivācijas nodarbības kopā ar psihologu Gunitu Skudriņu, mākslas terapijas nodarbības pie Jolantas Leinertes, mūzikas nodarbības ar terapijas elementiem pie Rebekas Arhipovas. Nodarbību vadītāji izmanto interaktīvas darba formas. Skolēniem ir iespēja izzināt sevi un pasauli ārpus tradicionālās mācību telpas.

Jaunieši kopā ar Līgu Reiteri azartiski ir mācījušies tautas dančus, kopā ar Ilvu Buntiku Livonijas ordeņa pilī gatavojuši lelles, Piejūras brīvdabas muzejā lējuši sveces, apmeklējuši dažādus kultūras pasākumus. Izzinošas ir bijušas arī mācību ekskursijas Cinevillā, Eiropas mājā, Cert.lv.

Karjeras programmas ietvaros apmeklēti dažādi Ventspils uzņēmumi – „SEB banka”, skaistumkopšanas salons „Jasmīna”, PSIA „Ūdeka”, SIA „Dendrolight Latvija”.

Projekts jauniešiem ir nodrošinājis unikālu bezmaksas iespēju iepazīties un strādāt kopā ar Eiropā populāriem ekspertiem karjeras un sociālā darba jomā - Gunu Garokalnu – Bihelu un Jonas Büchel.

Savukārt projektā iesaistītajiem speciālistiem un vakara vidusskolas pedagogiem ir ļoti nozīmīgi iesaistīties individuālajās un grupu supervīzijās pie sertificētiem speciālistiem. Tas ļauj pedagogiem, kuri strādā ar projekta mērķauditoriju, profesionāli risināt problēmas un mazināt izdegšanas sindromu.

Psiholoģe un kustību terapeite Gunita Skudriņa apgalvo: „Speciālistiem, kuri ikdienā nestrādā ar projekta mērķauditoriju, ir iespēja šos bērnus un jauniešus ieraudzīt „citā gaismā”. Un bieži vien tas palīdz saskarsmē ar tiem skolotājiem, kas šos bērnus māca katru dienu. Arī pašiem jauniešiem ir vēlme mainīties un būt labākiem.”


Projekta īstenošana turpināsies līdz 2012. gada 30. septembrim.


Projektu īsteno: SIA „Corporate Services”.
Projekta sadarbības partneris: Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde.
Projekta īstenošanu 100% apmērā sedz Eiropas Sociālais fonds.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: