Arī novadnieki parūpēsies par to, lai apkārtējā vide tiktu sakopta, tāpēc talkotāji laipni gaidīti piedalīties sava pagasta teritorijas sakopšanā.

Talkas projekta mērķis ir līdz 2018. gadam, Latvijas 100. dzimšanas dienai, padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē - dot iespēju dabai atveseļoties, attīrot to no atkritumiem, kā arī mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Lielajā Talkā ikviens tiek aicināts ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt brīnišķīgas puķu dobes, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus, soliņus un tiltiņus.

Usmas pagasta pārvalde talkas dienā aicina piedalīties Usmas ezera krasta sakopšanas darbos. Pulcēšanās plkst. 9.30 pie Usmas pagasta pārvaldes.

21. aprīlī Puzes pagasta Blāzmā tiks sakopta teritorija pie Stendes vecupes, kā arī iekārtota atpūtas vieta pie šīs upītes. Skolēni 19. aprīlī savāks dažādus atkritumus ceļa malās, kā arī darbosies Mežaparkā.

Vārves pagasta pārvalde aicina  pulcēties talciniekus uz lielo talku 21. aprīlī plkst 9.00 pie Zūru muzeja, lai, kopīgi strādājot, sakoptu muzeja apkārtni .

Pulcēšanās pie Piltenes pārvaldes ēkas plkst. 9.00. Primārie sakopšanas objekti - Bensona upītes krasti un Vecventas krasti pie vecā Pils parka un volejbola laukuma.

Ar iespēju dabai atveseļoties, to attīrot no plastmasas pudelēm, gumijas riepām u.c. Tārgalnieki plkst. 10.00 pulcēsies Liepenē pie publiskās pieejas jūrai.

Ugālē tiks sakopta pagasta teritorija. Pulcēšanās pie Ugāles pagasta pārvaldes plkst.9.00.

Savukārt Jūrkalnē tiks sakopta Muižupītes pludmale un Centra pludmale, kā arī tiks iestādītas 20 ābelītes jaunajā ābeļu dārzā pie Ugunspļavas.

Zlēkās tiks sakopts Karātavkalns, pulcēšanās pie pagasta pārvaldes plkst. 9.00.

Užavnieki tiek aicināti sakopt jūrmalu. Šogad talkas tēma ir "ūdens" un tās ietvaros paredzēts  atbrīvot upes un citas ūdenstilpnes no atkritumiem un sakopt to vidi. No rīta, plkst. 9.00 tikšanās pie pārvaldes ēkas, lai kopīgi dotos uz talkošanas vietu. Pēc darba kopīgi tiks kurināts ugunskurs un, dzerot tēju, atskatīsimies uz paveikto.

Ances pagasta pārvalde aicina visus  iedzīvotājus un viesus uz Lielo talku, līdzi  ņemot možu garastāvokli, grābekļus un lāpstas. Šogad tiks strādāts  Ances dīķa, parka un bērnudārza teritorijās. Talcinieki līdzinās zemi, stādīs kokus,  kā arī vāks atkritumus gar Rindas un Stendes upēm. Kopā pulcēties talkotāji aicināti Lielās talkas rītā  plkst. 9.00 pie kultūras nama. Pēc tam talcinieki pulcēsies Ances estrādē ap pusdienas laiku, kur mielosies ar siltiem raušiem un tējas tases. 

Zirās talkot  gribētāji pulcēsies plkst. 9.00 pie pagasta pārvaldes ēkas. Paredzēts savākt gar ceļmalām izmētātos atkritumus, veikt dažādus darbus pie parka teritorijas sakārtošanas, kā arī tiks stādīti koki. Pēc labi padarītā darba  būs cienasts pie ugunskura Ziru parkā. Vakarā plkst. 20.00 tautas namā – Ziru dramatiskā teātra pirmizrāde ”Jautrā savedēja” un plkst. 22.00 – balle.

Popē visi talkotāji aicināti pie sporta laukuma plkst. 9.00. Talkā tiks turpināti parka ierīkošanas darbi, bet skolas kolektīvs ar audzēkņiem talkos pie skolas, skolas parkā un estrādē.

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: