Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Balss pavēlniekā 25 ventspilnieki

Sestdien un svētdien teātra namā notiks Latvijas Televīzijas bērnu un jauniešu mūsdienu dziesmu izpildītāju konkurss Balss pavēlnieks. Ventspili pārstāves 25 dziedātāji.

Gatavojamies Lielajai talkai!

Sestdienas Lielajā talkā darba un mācību iestāžu kolektīvi, kā arī individuālie talcinieki ne tikai piedalīsies pilsētas un novada teritoriju tīrīšanas darbos, bet arī gatavos putnu būrīšus un stādīs jaunus kociņus.

2.lpp. Viedoklis: "Citādāk", laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Pagājušajā nedēļā 1. ģimnāzijā viesojās pedagogi no Turcijas, Polijas, Austrijas un citām valstīm, kurās ģimnāzijai ir kolēģi, projekta partneri. Ventas Balss iztaujāja skolotājus par mācību organizāciju viņu valstīs. Jāsecina, ka katrā valstī ir atšķirīgs mācību gadu sākums, mācību dienas ilgums un arī brīvdienas ir citādāk sadalītas un citāda garuma. Tas ir loģiski, jo katrai valstij ir savas tradīcijas, savi apsvērumi, kāpēc tā vai citādi tiek organizēts mācību darbs.»

3.lpp.

Gaidāmas jaunas ziedu skulptūras

Šovasar Ventspils kļūs bagātāka ar vairākām jaunām ziedu skulptūrām jeb topiārijiem.

Vecāku maciņos paliks vairāk

Turpmāk arī maznodrošinātajām ģimenēm par bērnu ēdināšanu bērnudārzā būs jāmaksā mazāk. Pašvaldība segs 25% no ēdināšanas izmaksām.

Šonedēļ sāks darboties visas pilsētas strūklakas

To mehānismi, kā arī strūklaku baseini un to dekoratīvās daļas ir attīrīti no sāļu nogulsnēm un saremontēti, nomainīti ūdens filtri, pārbaudītas izgaismojuma sistēmas – atliek vien uzstādīt tehnoloģiskās iekārtas un strūklakas iedarbināt. 

4.lpp. Ziņas

5.lpp.Izglītība. Zinātkārie tiekas Gudriniekā

Divas reizes mēnesī 1. ģimnāzijas telpās satiekas pilsētas skolu bērni, kas savu brīvo laiku velta zināšanu papildināšanai dabaszinību priekšmetos. Viņi mācās skolā Gudrinieks, kam nu jau ir sava pieredze un arī nākotnes ieceres.

Ārzemnieki mācās citādi

Pagājušajā nedēļā 1. ģimnāzija uzņēma ciemiņus – programmas Comenius partnerus un draugus, lai kopā darbotos projektā Dzīves kultūra. Piecu dienu laikā viesi strādāja radošās darbnīcās, veidoja tautu draudzības koku un izgatavoja katras valsts grāmatu, kā arī prezentēja mājas darbu – Ilustrēto skolēnu radošo darbu grāmatuVentas Balss devās satikt ģimnāzijas ciemiņus, lai viņiem pajautātu, kā mācības tiek organizētas citās Eiropas valstīs.

6.lpp. Sports. Motobraucēji – Ķegumā, kvadriciklisti – Lietuvā

Jaunā motokrosa sezona Latvijā tika atklāta ar Baltijas Izaicinājuma kausa sacensībām, kurās labākos rezultātus no mūsējiem sasniedza Rodeo braucējs Toms Macuks, kurš izcīnīja otro vietu MX Open klasē. Savukārt kvadriciklisti šajā pašā laikā eksaminēja lietuviešus viņu nacionālā čempionāta pirmā posma sacensībās.

Jātnieki iesildās Kuldīgā

Gatavojoties Latvijas Jātnieku federācijas vasaras sacensību sezonai, sporta kluba Demora jātnieki startēja kluba Montepals rīkotajās treniņsacensībās Kuldīgā.

7.lpp. Politika. Sprūdžs alojas

Ministrs Edmunds Sprūdžs Latvijas pašvaldību izpilddirektoru sanāksmē Aizputē mācīja, kā attīstīt uzņēmējdarbību. Taču pašvaldību pārstāvji norāda, ka ministra runa esot bijusi ābeces patiesība un viņš apliecinājis savu nekompetenci pašvaldību jautājumos.

Akmens valdības lauciņā

Eiropas Komisijas prezidents norādījis Valdim Dombrovskim, ka viņa vadītā valdība profesionālās izglītības un jauniešu nodarbinātības jautājumiem nepiešķir pietiekamu nozīmi, un aicina steidzami pievērsties šī jautājuma risināšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: