Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube un Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis Normunds Garbars parakstījuši starpresoru vienošanos par VRS un Jūras spēku flotiles kuģošanas līdzekļu piestātņu izmantošanu, kas paredz VRS valdījumā esošās Ventspils piestātnes izmantošanu Jūras spēku flotiles vajadzībām.

Kā informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, līdz ar to turpmāk VRS valdījumā esošo piestātni Ventspilī, Fabrikas ielā 12a, izmantos arī Kurzemes piekrastē dežūrējošie Jūras spēku flotiles kuģi, kas ne tikai nodrošina krasta apsardzi, bet arī veic cilvēku meklēšanas un glābšanas darbus jūrā.

Kā atzīst Graube, NBS šajā reģionā nav savas krasta infrastruktūras, tāpēc, izmantojot robežsardzes infrastruktūru, Jūras spēku flotile turpmāk varēs pilnvērtīgāk pildīt tai notiektos uzdevumus, kas īpaši aktuāli ir vasaras sezonā, kad daudzi cilvēki aktīvi izmanto atpūtas iespējas Kurzemes piekrastē.

"Šī vienošanās ir arī lielisks piemērs, kā valsts institūcijas, savstarpēji sadarbojoties, var efektīvi izmantot finanšu līdzekļus, vienlaikus taupot budžeta līdzekļus un stiprinot drošību," uzskata NBS komandieris.

Arī VRS priekšnieks Garbars pauž gandarījumu par noslēgto vienošanos un atzīmē, ka papildus ir identificēta virkne citu pozīciju, kurās NBS un VRS varētu veiksmīgi sadarboties, nodrošinot lietderīgu esošās infrastruktūras izmantošanu.

Vienošanās par piestātnes izmantošanu Ventspilī ir noslēgta uz nenoteiktu laiku.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: