Šodien tika parakstīti līgumi par trīsdimensiju (3D) attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcas būvniecību Ventspilī, informēja Ventspils brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Plkst. 16 Ventspils brīvostas pārvalde parakstīja līgumus ar Somijas banku "Pohjola Bank plc" par finansējuma piesaisti un ar SIA "Skonto Būve" par ražošanas ēkas būvniecību, lai jau šī gada beigās Ventspilī darbu varētu sākt trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīca SIA "EuroLCDs".

Pagājušā gada septembrī Ventspils brīvostas pārvalde ar "EuroLCDs" parakstīja līgumus par ēkas un zemes nomu. Uzņēmumam ražošanas vajadzībām iznomāts 1,47 hektārus liels zemes gabals Ventspils brīvostas teritorijā, Kaiju ielā 9, uz kura paredzēts uzbūvēt 4300 kvadrātmetrus lielu ražošanas ēku. Ēkas nomas līgums tostarp paredz, ka ražošanas ēka tiek būvēta pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma, bet uzņēmums to pēc tam no brīvostas pārvaldes nomās.

Ventspils brīvostas pārvaldes izsludinātajā konkursā par kredītlīdzekļu piesaisti ražošanas ēkas būvniecībai uzvarēja "Pohjola Bank plc", kas projekta realizācijai piešķirs kredītu 4,5 miljonu eiro (3,2 miljonu latu) apmērā.

Atklātajā konkursā par ražošanas ēkas būvniecību uzvarēja "Skonto Būve", kuras piedāvātā līgumcena ir gandrīz 3,4 miljoni latu. Lielākos būvniecības darbus plānots pabeigt 2012. gada rudenī, tad sāksies iekārtu uzstādīšana un pēc tam jau ražošanas process.

Jaunajā rūpnīcā tiks ražotas brilles 3D attēlu aplūkošanai, speciālie briļļu stikli un metināšanas masku stikli, kuri aptumšojas atkarībā no gaismas spilgtuma, un vēl citi 3D produkti.

Jaunajā rūpnīcā plānotas 50 darba vietas, bet vēl papildus ap 50 darbinieku varētu nodarbināt izplatīšanas un administratīvajā procesā.

LETA


Apskati foto šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: