Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ar 160 km/h ietriecas kokā

Alsungas jauniešiem brauciens dzērumā uz Ventspili beidzās traģiski – gan auto lupatās, gan arī pašiem būs ilgstoši jāārstējas no gūtajām traumām.

Akums stāda kartupeļus

Agrāk valdījis uzskats, ka kartupeļus var stādīt tad, kad pa zemi var staigāt basām kājām, taču z/s Akmeņkalni saimnieka Kārļa Akuma pieredze liecina, ka labāk tupeņus zemē guldīt, pirms tiem izdīguši asni. Viņa saimniecībā kartupeļu stādīšana uzsākta vakar.

2.lpp. Viedoklis: "Labāk ar galvu sienā", portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Automašīna ar trim jauniem vīriešiem uz borta ielidoja kokā, bet pēc avārijas divi smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā. Visi braucēja bija pamatīgā reibumā. Rets gadījums? Spriežot pēc policijas statistikas, tā ir gandrīz vai ikdiena, bet, par laimi, ne visi dzērājšoferi finišē kokā...»

3.lpp.

Vietējās alma mater plāno nākotni

Ventspils Augstskola šobrīd plāno turpmāko gadu projektus, starp tiem ir vairākas ļoti ambiciozas ieceres – Ventspils digitālās vārdnīcas izveide, zemfrekvences radioteleskopu lauks Irbenē un jaunu satelītu būve. Vienlaikus pastāv bažas, ka lielās Latvijas augstskolas dēļ finansējuma samazinājuma izglītībai un zinātnei mēģinās reģionālās nogremdēt.

Karlsons apmeklē Ventspili

Vakar Ventspilī viesojās Zviedrijas Karalistes vēstniecības LR vēstnieka padomnieks Bengts Karlsons. Galvenais vizītes iemesls bija fotoizstādes par Zviedriju atklāšana, taču Karlsons iepazinās arī ar Ventspils kultūras vidi. Iecerēti kopīgi sadarbības projekti arī turpmāk.

4.lpp.Novadā. Jautā par skursteņslauķi

Iedzīvotāju sapulcē zlēcinieki novada amatpersonas izvaicāja par plānoto ūdenssaimniecības projektu, pārsprieda dzīvojamo māju apsaimniekošanas jautājumus un izteica arī dažus ierosinājumus. Taču sapulce noslēdzās neierasti – uz mežacūku uzartās piemājas saimniecības lauka.

Aptiekas muzejā – pat indes pudelīte

Pavasaros Ugāles aptiekas muzejā biežāk iegriežas vietējie skolēni, un

daudzi no viņiem ir pārsteigti, uzzinot, ka vēl nesen aptiekās izgatavoti medikamenti.

5.lpp.Veselības aprūpe. Pacientu atbalsts paplašina darbību

Nodibinājums Pacientu atbalsts, kas šogad uzsācis sadarbību ar Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu un Ventspils poliklīniku, vairāk iesaistīs iedzīvotājus veselības aprūpes jautājumu risināšanā.

Tuberkuloze ir jāārstē

Tuberkuloze ir slimība, kas ir ļoti bīstama gan pašam, gan apkārtējiem, tādēļ mediķi aicina cilvēkus būt apzinīgiem un pārbaudīties.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas ambulatorās nodaļas speciālistu pieņemšanas laiki


6.lpp. Sports. Basketbolistēm uzvara dramatiskā finālā

BK Ventspils basketbolistes kļuvušas par šīs sezonas Jaunās sieviešu basketbola līgas čempionēm, finālā spējot atspēlēties un pēdējās sekundēs izraut smagu uzvaru ar 60:59 pār regulārā čempionāta uzvarētājām Rīgas Stradiņauniversitātes spēlētājām. 

Graplings – cīņas sportu apvienojums

Brāļi Artūrs un Vladislavs Čerņavski ir plaši pazīstami kā izcili džudo un sambo lietpratēji, bet nu jau vairāk nekā gadu viņu aizraušanās ir graplings, kas ir vairāku cīņas sportu veidu apvienojums un ko viņi ar lielu degsmi un entuziasmu cenšas ieviest arī visā Latvijā.

7.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: