Deputātu skaita samazināšana pašvaldībās var paralizēt pašvaldību darbu, - šodien preses konferencē uzsvēra Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Deputātu skaita samazināšana var paralizēt domes komiteju darbu. Ja komitejā ir seši deputāti un trīs no viņiem neierodas, tad nevar notikt komitejas sēde. "Par opozīciju nekad nezini, vai viņi nāks vai nenāks," norādīja Lembergs.

"Pie tam, vajadzīga jau sabiedrības pārstāvība - gan pēc profesijām, gan pēc dzimumiem. Jo vairāk deputātus ievēl, jo tomēr viņiem tā pārstāvība izdalās pa kādiem sabiedrības slāņiem, interešu grupām. Tas ir būtiski. Es, protams, apšaubu, vai Rīgā ir vajadzīgi 60 deputāti. Tur gan, es domāju, varētu būt mazāk," piebilda Lembergs.

Pašlaik Ventspils pilsētas domē ir 13 deputāti. Tas, pēc Lemberga domām, ir optimāls skaits. Ventspils mērs uzskata, ka, iespējams, deputātu skaitu vajadzētu pat palielināt līdz 15.

Jau ziņots, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) sācis strādāt pie jautājuma par deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās.

Ierosme par to, ka mazāks deputātu skaits nodrošinātu konstruktīvāku un efektīvāku pašvaldību domju/padomju darbu, sākotnēji nākusi no pašiem pašvaldību pārstāvjiem.

LETA



Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: