Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vent iplūc laurus

Radošās izcilības festivālā ADwards 2012 ventu kampaņa ieguva zelta ordeni un Grand Prix, kā arī uzvarēja tautas balsojumā. Pasaules radošās industrijas autoritāte Stīvs Henrijs ir sajūsmā par šo kampaņu, norādot, ka tā ir robežu dzēšana starp komerciālajiem māksliniekiem un vienkāršajiem cilvēkiem.

Jau piecus gadus bez ūdens

Ugāles pagasta Sniķeru mājas iedzīvotāji piecus gadus tā arī nav raduši risinājumu ūdensapgādes problēmā. Ir bijuši mēģinājumi to risināt, taču pagaidām viņi ūdeni joprojām smeļ avotā vai gādā no radiem un paziņām.

2.lpp. Viedoklis: „Hercoga domāšana”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kungiem, kuri ikdienā pieraduši nopietniem ģīmjiem stāstīt tautai muļķības, grūti aptvert, ja kāds ar smaidu sejā spēj pavēstīt par nopietniem un pavisam reāliem projektiem.»

3.lpp.

Ceļa ierobežojumi rada neērtības

Vēl vismaz nedēļu smagajam transportam būs slēgts ceļš, pa kuru no Ances pagasta var nokļūt Ventspilī. Daļai braucēju tas rada zināmas neērtības.

Zemnieki iebilst pret ES piedāvājumu

Šopavasar lauksaimniekiem ne vien jāapkopj lauki, kā katru gadu, bet arī īpaši aktīvi jācīnās par savām tiesībām Latvijas un Eiropas varas gaiteņos. Atšķirībā no politiķiem zemnieki neraugās ar optimismu uz solīto ES tiešmaksājumu palielināšanu no nākamā gada.

Sīpoliņi atkal lētāki

Pērnajā pavasarī sīksīpoliņu cena uzlēca vēl nebijušos augstumos, taču šogad stādmateriālu atkal tirgo par samērīgām cenām.

4.lpp.

Ēdiens palīdz saprasties (Apskati foto)

Bibliotēkās rīko dažādus pasākumus – izstādes, koncertus, dzejas pēcpusdienas –, bet Gāliņciema grāmatu krātuvē notika mielošanas ar pašu gatavotiem ēdieniem.

Pelīte Lienīte mudina dziedāt

Mazo vokālistu konkurss 5. vidusskolas pirmsskolas bērniem un 1. klašu audzēkņiem ir liels notikums. Lai noskaidroti labāko dziedātāju, pirmdienas rīta pusē skolas zālē pulcējās prāvs pulks dalībnieku un skatītāju. 

5.lpp. Novadā. Labprātāk lūdz, nevis strādā

Novada dome rosinās iedzīvotājus naskāk darboties mazdārziņos, lai apgādātu sevi ar pārtiku, bet kopumā cilvēki vairāk pieraduši lūgt pabalstus, nevis strādāt.

6.lpp. Sports. Podpaliju aizraida uz tribīnēm, Ventspils uzvar

Lai gan pūta auksts un stiprs ziemeļu vējš, tomēr notikumi futbola laukumā bija ļoti karsti. Pirmajā Latvijas futbola Virslīgas čempionāta kārtas spēlē no komandas soliņa tika aizraidīts ventspilnieku galvenais treneris Sergejs Podpalijs, tomēr, neskatoties uz to, mūsējie cīņā ar Spartaku prata izraut uzvaru ar 3:2 (1:2).

-20 pirmajā cīņā Lietuvā

Bezierunu zaudējumu pirmajā Baltijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla spēlē Viļņā piedzīvojis BK Ventspils, kas ar 79:99 (18:20, 17:28, 25:33, 19:18) atzina Lietuvos Rytas pārākumu.

7.lpp. Intervija. Smaidi un arī tev smaidīs

Pozitīvs, izpalīdzīgs un vienmēr smaidīgs. Tāds ir viens no Ventspils roņiem KĀRLIS KRŪMIŅŠ. Viņš nekad nav lietojis alkoholu, pat nezina, kā garšo alkoholiskais alus. Un arī negrib zināt. Viņam ir jautri tāpat.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: