Piejūras brīvdabas muzejs Lieldienu svētdienā, 8. aprīlī, no plkst. 12.00 līdz 16.30 gaida visus tos, kuriem tradīcijas ir mīļas tāpēc, ka tās ar savu pastāvību apliecina vērtības, un, kas var būt jaukāk par šūpolēm un olu krāsošanu Lieldienās vai ugunskuru Jāņos.

Lai Jāņus sagaidītu godam, nepieciešams vispirms pievērsties Lieldienām – gan kā cilvēces garīgās augšāmcelšanās, gan dabas atmodas svētkiem.

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs ir teicama vieta, kur iepazīt un saglabāt tradīcijas. Katru gadu šeit notiek arī kas jauns.

Piemēram, šogad svarīgi būs noskaidrot, kāpēc tieši zaķis ir tas zvērs, kam Lieldienās lemts lēkt ar koši krāsotu olu grozu, savukārt viktorīnā „Cik daudz es zinu par zaķiem?” varēs noskaidrot savas zināšanas.

Arī daudzās āra spēles un atrakcijas notiks kopā ar Lieldienu zaķi (Ieva Bistrova). Lai pilsētas bērniem nepiemirstos kā izskatās kārtīgi truši, būs arī apmeklētāju iemīļotā sugas trušu izstāde, vēl būs burkānu talka, olu ripināšana, gaiļu cīņas, vizināšanās ar zirdziņu un citas sirdij mīļas nodarbes svaigajā piejūras gaisā.

Lieldienas Piejūras brīvdabas muzejā bagātinās grupa „Vendi”, folkloras kopa „Rotaļnieks” un dziesmu ansamblis „Ventiņi”.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: